05 / 05 / 2024

Melda Bayraktaroğlu kimdir?

Melda Bayraktaroğlu kimdir?

Özak GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Melda Bayraktaroğlu kimdir? Melda Bayraktaroğlu, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Melda Bayraktaroğlu'nun biyografisi...



Melda Bayraktaroğlu kimdir?

Melda Bayraktaroğlu profesyonel iş hayatına 1996’da Alarko Turizm’de ürün yöneticisi olarak başladı. Marka konumlandırma ve satış ve pazarlama alanlarındaki başarısı sayesinde Bayraktaroğlu kariyerini Marka Müdürlüğü ve akabinde de İş Geliştirme Müdürlüğü ile güçlendirdi. Sonrasında Garanti Bankası’nın Bonus Kart Programı kapsamında üçüncü şahıslar için sağlık, turizm ve gıdadan sorumlu Müdür olarak görev aldı.

Melda Bayraktaroğlu’nun profesyonel kariyeri otel ve diğer gayrimenkul geliştirme alanında lider şirketlerden birisi olan Servotel’de 12 yıl kadar devam etti. Bu süreçte İcra Kurulu Üyeliği ve Satış ve Pazarlama Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Görevine devam ederken toplam değeri 10 milyar Dolar’ı aşan üst segmentteki birçok karma projede yer aldı.

Gayrimenkul pazarlama alanındaki güçlü bilgisi; ürün konumlandırma, markalama, fizibiliteye dayanan pazar ve ürün analizi ve satış pazarlama stratejileri branşlarındaki tecrübesiyle, Melda Bayraktaroğlu Türkiye’nin önde gelen projelerine danışmanlık hizmeti verdi. Uluslararası birçok önemli projede görev aldı.

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Melda Bayraktaroğlu, London School of Economics’te Uluslararası Pazarlama Stratejileri üzerine eğitim aldı ve Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Danışmanlığı alanında uzmanlaştı.

Melda Bayraktaroğlu, halen DM Gayrimenkulün Yönetici Ortağı olup konut ve ofis projelerindeki konsept geliştirme ve konumlandırmayı da içeren satış ve pazarlama stratejilerinden sorumludur. DM Gayrimenkule katılmadan önce bir gayrimenkul yatırım şirketi olan Mikare’nin Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Bayraktaroğlu Mikare’nin Berlin merkezli bütün yurtiçi ve yurtdışı gayrimenkul projelerindeki, proje geliştirme ve tasarım yönetimi koordinasyonu ve satış ve pazarlama stratejilerinden sorumluydu.

Melda Bayraktaroğlu 2013’te GYODER’in Yönetim Kurulu’na katıldı. Aura İstanbul’a danışman üye olan Bayraktaroğlu aynı zamanda ULI Kadın Liderler İnisiyatifi’nde İcra Kurulu üyesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesidir. İtalyanca ve İngilizce’yi akıcı olarak konuşmaktadır. 
 


Geri Dön