19 / 04 / 2024

Ali Fatinoğlu kimdir?

Ali Fatinoğlu kimdir?

Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını basın toplantısı ile açıklayan Sanayici ve İşadamı olan Ali Fatinoğlu kimdir? Ali Fatinoğlu ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz...



Ali Fatinoğlu

1987 yılında Fatinoğlu Holding'in temellerini atan iki kardeşten biri olan Ali Fatinoğlu, yerel seçime yaklaşık 8 ay kala bugün yapılan bir basın toplantısı ile Bakırköy Belediye Başlanlığı için aday adaylığını açıkladı.


Ali Fatinoğlu kimdir?

Sanayici ve İşadamı olarak tanınan Ali Fatinoğlu, 1962 İstanbul doğumlu. İlkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda okudu. Bakırköy Lisesi'ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra ise yüksek lisansı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yaptı.


Fatinoğlu'nun ilk iş deneyimi, Teftiş Kurulu sınavını kazanarak Anadolu Bankası’nda Mali Tahlil ve Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak çalışmak oldu. İkinci işi ise, Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde Hamidiye Suları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işletmeleri oldu.


1 Haziran 1988 tarihinde  İGDAŞ, Deniz Otobüsleri, Metro, Halk Ekmekler, Asfalt Fabrikası, Beton Fabrikası,İstanbul İmar LTD., gibi bütün bu şirketlerin hepsinin sorumluluklarını oluşturan grubun başına getirildi.


26 yaşındayken, ismi "Altın çocuk" olarak anılan Ali Fatinoğlu, 6 aylık bir süreç içerisinde 8 tane belediye şirketini kâra geçirdi.


1 Haziran 1989 tarihinde yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile devlet işlerinde çalışmama kararı aldı.


Siyasete ANAP Bakırköy ile atılan; Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi'nin torunu olan Ali Fatinoğlu, Bakırköy Kart projesini çıkardı.


2000'de yılın en başarılı genç girişimcisi ödülüyle 2002'de Dünya Gazetesi'nin düzenlediği, "Dünya en başarılı işadamları" yarışmasında İstanbul birinciliği ve Türkiye ikinciliği ödülünün sahibi olan Ali Fatinoğlu, bugün CHP'den Bakırköy Belediye Başkan adayı olmak isteyen siyasetçiler arasında yer alıyor.


Ali Fatinoğlu Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday oldu

Bakırkköy'de doğup büyüdüğünü ifade eden Ali Fatinoğlu, yaklaşık iki bin kişinin katıldığı basın toplantısında adaylığını şu şekilde açıkladı:


"Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olması yanında, Avrupalının da ilk olarak gördüğü bir kent olması açısından çok önemli bir yeri olan Bakırköy'ü bir Türkiye modeli haline getirmek için belediye başkanlığına aday oldum. 


Bakırköy Belediyesi ve ilgili kurumların kapılarını yurttaşlarımıza ardına kadar açmak için bu göreve talibim. Bakırköylü artık bizlerle görüşmek için kuyruk beklemeyecek. Akıllı ve çevreci binalarla doğal dengeyi koruyup belediyeyi sizlerin ikinci bir evi haline getireceğim. 7 gün 24 saat kapımı çalan her Bakırköylüye "hoş geldin" diyeceğim. Sınıf farkını ortadan kaldıracak bir yapı için adaylığımı açıkladım.


Fatinoğlu Holding

Ali Fatinoğlu, Fatinoğlu Holding'in temellerini ise ağabeyi ile 1987 yılında hayata gerçirdiği girişimleri ile attılar. Fatinoğlu Holding ile Türkiye’de ilk kez jakuzi küveti yaptılar. Fatinoğlu Holding bugün Türkiye’den 78 ülkeye ihracat yapıyor.  İstanbul Beylikdüzü’nde 6 adet, Elazığ’da 3 adet fabrikada üretim yapıyor. Macaristan Budapeşte’de ve İtalya Brescia ‘da 2 ayrı şirketleri çalışıyor.


Fatinoğlu Holding Elazığspor'a sponsor oldu

Fatinoğlu Holding bünyesinde bulunan Sanica Boru ile isim değişikliği konusunda anlaşmaya varırken, bugün Elazığspor Tesislerinde sözleşme imzalandı. Böylelikle Elazığspor’un yeni ismi Sanica Boru Elazığspor oldu.


Ali Fatinoğlu, 3. fabrikayı kuruyor!


Sanica, Beylikdüzü'ne mini havuz fabrikası ve Elazığ'a altyapı boru fabrikası kurdu!



Geri Dön