25 / 04 / 2024

Ali Fatinoğlu: Galatasaray Adası'nı Dursun Özbek yıktırdı!

Ali Fatinoğlu: Galatasaray Adası'nı Dursun Özbek yıktırdı!

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Ali Fatinoğlu, Galatasaray Adası'nın yıkımıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



 

Galatasaray Adası ile ilgili tartışmalara son nokta başkan adayı olan Ali Fatinoğlu’ndan geldi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Fatinoğlu, “2017’de başkan olan kişi (Dursun Özbek), yıkımı ilgili merciinden resmen talep etmiştir. Bu talep, başkanımızın imzasının yanına, bir yönetim kurulu üyesinin imzası ile belediyeye gönderilmiştir. Yıkımı bizzat idare eden başkanımız, kamulaştırma çalışmalarını engellemek için eylem yapmazken, kamulaştırmayı hızlandırmak için 2017 yazında da havuz bölümünün işletmeye açılmasına mani olmuştur” diye konuştu.

Ali Fatinoğlu: Galatasaray Adası nı Dursun Özbek yıktırdı!

26 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurulda başkanlık için yarışacak dört isimden biri olan Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılı camiada büyük tartışma konusu olan Galatasaray Adası ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

EN AZ 175-200 MİLYON DOLAR

– Kara parçası 3 parçadan oluşuyor. 1 nolu parsel kulübümüze ait. 2 nolu Sarıyer tarafındaki ve 4 nolu havuzun olduğu Ortaköy istikametindeki parseller hazine adına kayıtlı.

– Adanın üzerinde 5-6 tane ayrı takyidat kaydı var.

– En az 175-200 milyon dolar seviyelerinde değeri olan bir yer.


ŞAHSEN VERİLMİŞ BİR KARAR

"Kulübe, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nce gönderilen 27.03.2017 tarihli yazıdan bir örnek tarafımıza verildi. Bu incelendiğinde dehşetle görüyoruz ki, 2017'de başkan olan kişi (Dursun Özbek), yıkımı ilgili merciinden resmen talep etmiştir. Bu talep, o dönemki başkanımızın imzasının yanına, bir yönetim kurulu üyesinin imzası ile belediyeye gönderilmiştir. Bu yazı, ne yönetim, ne genel kurul kararı, ne de pan kurulu tavsiyesi olmaksızın şahsen verilmiş bir karardır."
 


Geri Dön