23 / 04 / 2024

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Adası'nı satacak mı?

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Adası'nı satacak mı?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hıncal Uluç bugünkü köşe yazısında G Galatasaray Adası'nın akıbetinin ne olacağını kaleme aldı. İşte o yazı...



Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hıncal Uluç bugünkü köşe yazısında G Galatasaray Adası'nın akıbetinin ne olacağını kaleme aldı. İşte o yazı...

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Adası'nı, Fatih Terim'in tutacağını resmi bir şekilde duyurdu. 

Hamamcıoğlu açıklamasında Ada'yı Galatasaray üyelerine kapayan ve seneler boyunca oradan gelir elde ederken Fenerbahçelilerin de giriş yapabilmesi için "Galatasaray Adası" adını silip "Suada" yapan kişiye adanın geri verileceğini dile getirdi. 

İnan Kıraç, Hamamcıoğlu'nda Divan'da Ada konuşulmasını yasaklamıştı. Divan'da Ada ile ilgili tartışmalar yaşanmaya başlayınca "Konuyu Ada'ya getirirsen mikrofonunu keserim" tehdidinde bulundu. Bu nedenle Divan'da Ada konuları konuşulmadı. 

Ada konusu Divan ile son bulmadı. İnan Kıraç sonrasında Hamamcıoğlu'na O zaman başkan adayı ol" deyince, Eşref Divan Başkanlığı'ndan ayrılıp başkanlığa aday oldu. Sonrasında Ada için şu ifadelere yer verildi: 

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Adası nı satacak mı?

"Ada biliyorsunuz hukuksal bir çıkmazın içinde. Galatasaray Adası'nın hukuksal olarak çözümünü beklersek bizim ömrümüz yetmez herhalde. O bakımdan da bunu son iki senedir de önerdiğim gibi mutlaka uzlaşmacı bir ekiple müzakere yolunda çözmeyi planladık. Bununla ilgili olarak da hemen başlayacağız.
Karşı taraftan da bu konuda bir olumlu sinyal aldık."

Bu söylemler, Türk adaletine hakaret, tehdit ve uzlaşmacı ekiple Ada'nın işgalci ekibe devredeceği şeklinde yorumlandı. 

Eyüpsultan sorunu

Eyüpsultan'da başlayan kentsel dönüşüm krizi devam ediyor. Deprem alanları yıkılması nedeniyle mahalle halkı 24 saat nöbet tutuyor. Bu konuda Ekrem İmamoğlu'na tepkiler devam ederken, Ekrem İmamoğlu'nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Yusuf Günay'dan Galatasaray Adası ve Sancaktepe arazisi hakkında açıklama!

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!


Geri Dön