29 / 03 / 2024

Galatasaray Adası'nın sosyal tesis olmasına karar verildi!

Galatasaray Adası'nın sosyal tesis olmasına karar verildi!

Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray Adası'nı kiralayan işletmenin tahliyesine ve adanın kulüp üyeleri için sosyal tesis olmasına karar verdi.



Galatasaray Adası'nın gelecekteki kullanımı için yönetimin istediği yetki kongresi Türk Telekom Arena Stadı'nda gerçekleştirildi. 938 üyenin katılımıyla yaklaşık 5 saat süren kurulda üyeler, açık oylamada (yaklaşık yüzde 90 oyla) Ada'nın Galatasaray'ın bünyesinde sosyal tesis olarak kalmasından yana karar verdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Adası'nı en kısa sürede sosyal tesis olarak kullanıma sokacaklarını dile getirdi. Galatasaray Adası'ndaki mevcut kiracının 30 Kasım'da çıkmasını beklediklerini ifade eden Özbek, "Biz en süratli nasıl tahliye ederiz onun peşindeyiz. Dolayısıyla ona göre hukukçularımız çalışıyor. En kısa sürede bunu yapacağız" diye konuştu. 

Kongre notları


AYSAL GELMEDİ!

5 saat süren genel kurula 938 kulüp üyesi katıldı. 28 üye konuşmak için kürsüye çıktı. Oylama el kaldırma metoduyla yapıldı. Eski başkanlar Duygun Yarsuvat, Faruk Süren ve Alp Yalman kongreye katıldı. Adnan Polat ve Ünal Aysal toplantıya gelmedi.


17 MİLYON $ ZARAR

Adnan Öztürk, oyunu adanın sosyal tesis olmasından yana kullanırken adanın değerinin ölçülemediğini belirtti. Öztürk, Galatasaray Adası'nın yıllık kirasının havuz hariç 3.5 milyon dolar olması gerektiğini ve 9 yılda 17 milyon 785 bin dolar zarar edildiğini söyledi.


KİRACI ÜST KATTA

Aynı zamanda Galatasaray Kulübü genel kurul üyesi de olan Ada'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan, TT Arena'daki kritik toplantıya geldi. Ancak Koçarslan, yakın arkadaşlarıyla birlikte oylamanın yapıldığı salona girmek yerine üst kattaki bölümde kalmayı tercih etti.


Sabah


Geri Dön