29 / 03 / 2024

Mehmed Ali Saraoğlu kimdir?

Mehmed Ali Saraoğlu kimdir?

Kütahya Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu kimdir? Mehmed Ali Saraoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmed Ali Saraoğlu, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?



Mehmed Ali Saraoğlu kimdir?

Kütahya Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 1964 yılında Gediz’de doğdu. Aydın SARAOĞLU’ nun oğludur.

         

1982 yılında Gediz Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl   İlahiyat Fakültesi’nde başladığı öğrenim hayatını 1989 yılında Tıp Fakültesinden mezun olarak tamamladı. 

         

1997 - 2004 yılları arasında Gediz Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev aldı. 

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. (Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Gediz Genç İşadamları Derneği, Gediz Devlet Hastanesi Koruma Derneği, Kütahya Tabip Odası)

Ayrıca değişik zamanlarda çeşitli ülkelere bilgi, görgü ve kültürünü artırmaya yönelik geziler yaptı. (İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Avusturya, Yugoslavya, A.B.D., Kanada)

Evli ve iki çocuk babasıdır.


Kütahya Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu'nun mesajı;

"Kütahya’nın örnek ilçesi Gediz’den tüm Türkiye’ye merhaba… 

Göreve başladığımız andan itibaren yaptığımız projelerle kamuoyunda sık sık gündeme gelmeye devam ediyoruz.


Şehirler, canlı bir organizma olan kentin akciğerini ifade eden yeşil alanların, kan dolaşımını ifade eden cadde ve sokakların yeterliliği ile gelişir ve büyür.


Çevre sorunları, eğlence, eğitim imkânları, yüksek katlı yapılaşmalar, sinema, siyaset, yönetim gibi kavramlar kent deyince ortaya çıkan ilk zihinsel çağrışımlardır. Bu öğelerin ve diğerlerinin her biri kentin birer alt sistemini oluşturmaktadır. Kent aynı zamanda göç edenlerin modernite deneyimlerini yaşadıkları ve geleceklerini planladıkları önemli bir yerdir.


Şehirler canlı varlıklardır. Gediz’i canlı tutabilmek adına gerekli olan projeleri hayata geçirmenin, yarınlarımızı teminat altına alacak yatırımlarımızı oluşturmanın gayreti içindeyiz. Yerel kalkınma projelerimizin tek hedefi; vatandaşımızın huzur,güven ve memnuniyetini sağlamak; insanlarımıza yakışan modern bir şehri sonraki nesillere aktarmaktır. En büyük hedefimiz yerel kalkınmada yerimizi almaktır.


Bu politika ve planların içinde sağlıklı bir kentleşme süreci için gerekli araçların kentte yaşayan tüm sosyal kültürlere aynı ve eşit anlayışı ile yaklaşması, organizmayı yani kenti sürekli yaşanabilir hale getirecektir.


Gediz’e yeni bir yön duygusu, yeni bir hedef ve idealler kazandırdığımızı ifade ediyor olmak halkımızın ve yöremizin gerçek potansiyelini ortaya koymaktır.


Önümüzdeki süreçte eğitim, spor, sağlık, kültür alanlarındaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek halkımızın güven ve desteği ile yerel yönetim vatandaş dayanışmasının en güzel örneklerini yine Gediz’de sergileyeceğiz. Gediz gelişen, değişen çehresi ile örnek olmaya devam edecektir


“HERŞEY GEDİZ İÇİN” diyerek yola çıkmıştık; sözümüzde durabilmenin verdiği heyecan ve mutlulukla çalışmaya devam ediyoruz"



Gediz Havzası'na koruma eylem planı!





Geri Dön