18 / 04 / 2024

Melih Gökçek: 7. caddenin kapatılması konusu kapanmıştır!

Melih Gökçek: 7. caddenin kapatılması konusu kapanmıştır!

Bahçeli 7. Cadde’nin Çankaya Belediyesi’nce meyhane caddesi haline getirildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Caddenin kapatılması konusu kapanmıştır” dedi.



Bir diğer adı Aşkabat olan Ankara'nın en işlek caddesi 7. Cadde'nin kapatılması 7 yıl sonra bir kez daha gündeme geldi. Daha önce eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından ortaya atılan fikir şimdi de Başkan Alper Taşdelen tarafından gündeme taşındı. Taşdelen, "Dünyada yaya bölgelerinde bulunan işyerleri diğer bölgelere göre daha kazançlı noktalar oluyor. Aracıyla gelen insanın sizin kazancınıza katkısı oldukça sınırlı. Bahçelievler 7.

Cadde'yi araç trafiğine kapatıp sağlam bir peyzaj çalışmasıyla hareketlendirebiliriz" derken bölgede yaşayan halkın 2009 yılında yapılan ankette öyle düşünmediği ortaya çıktı. 7. Cadde'yi  İzmir  Caddesi gibi yayalaştırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi yolu trafiğe kapattıktan sonra caddeye İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvayın bir benzerini yapmayı planladı. 27 Eylül 2009'da Büyükşehir Belediyesi Kamuoyu Araştırma ve Tanıtım Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ankette bölgeye yapılması planlananlarla ilgili vatandaşın nabzı yoklandı.


YENİ REFERANDUM YOK

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'in sözlerini SABAH Ankara'ya değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz zamanında burada oylama yaptık ve vatandaş kapatılmamasını istedi. Biz de dediklerine uyduk. Bu konu kapanmıştır. Yeniden bir referandum söz değildir" dedi.


'HALKTAN İNANILMAZ ŞİKÂYET GELİYOR'

7. Cadde'nin ve Bahçeli'nin Çankaya Belediyesi'nce "meyhane caddesi"ne çevrildiğini belirten Başkan Gökçek, "Bahçeli maalesef Çankaya Belediyesi tarafından meyhane caddesi haline getirilmiştir. Halktan sık sık inanılmaz şikâyetler almaktayız. Ama yasalar yetkiyi Çankaya Belediyesi'ne verdiği için yapacak herhangi bir şey yok. Bize ulaşan vatandaşlar evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını belirtiyor. Zaten buradaki konutlarda yaşayan vatandaşlar otopark sorunu oluşacağı için de caddenin kapatılmasını istemiyor" dedi.


2009'DA BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNE 'HAYIR' DEDİLER

Dönemin Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın teklifi üzerine 2009 yılında hayli büyük tartışmalara neden olan 7. Cadde için Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek tarafından aynı yıl bir anket gerçekleştirildi. Ankette 7. Cadde esnafına ve sakinlerine sorulan "Aşkabat Caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılsın mı" sorusuna vatandaşların 48,1'i evet derken, yüzde 51,9'u hayır cevabı verdi. "Cadde trafiğe kapatıldıktan sonra nostaljik tramvay yapılsın mı" sorusuna ise yüzde 55,6 oranında hayır yanıtı verildi. "Caddede müzik yayını yapılsın mı?" şeklindeki soruyu da vatandaşların yüzde 58'i yine hayır şeklinde cevapladı. "Cadde kapatıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta sonları sosyal etkinlikler düzenlensin mi" sorusu da 7. Cadde sakinlerinden 54,3 oranında hayır yanıtı aldı.


'TRAFİK KAOSU OLUR'

Bahçeli 7. Cadde esnafı ise yolun trafiğe kapatılması konusunda ikilem yaşıyor. Kimi esnaf yolun kapatılabileceğini ancak çalışmaların uzun sürmesinden endişe ettiklerini belirtirken, kimi de yolun kapatılmaması gerektiğini savunuyor. Caddede 26 yıldır kuyumculuk yapan Fuat Paçci, "Yolun trafiğe kapatılması ile birlikte işlerin düşeceğine inanıyorum. Bu yüzden kapanmamasını istiyorum. Burada bütün cadde ve sokaklar zaten birbiri ile bağlantılı. Burayı kapattığınız zaman diğer bölgelerde kaos olur. Trafiğe kapatılırsa kiralar da uçar" dedi.



Sabah Ankara


Geri Dön