20 / 04 / 2024

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.



Görevden alınan  Ankara  Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; 4 yıl boyunca devam eden ortaklığın ardından şirketin değer tespiti yapılarak 2008’de, iş insanı Mehmet Nazif Günal’a 1.5 milyon dolara devredildiği ortaya çıktı. Değer tespiti raporuna göre; lüks ofis malzemeleri ve araçlar, alınan şirketin zarar ettiği, devam ettirdiği iki projeden birinde de zararda olduğu tespit edildi. 

Melih Gökçek Dubai de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Gökçek’in başkanlığı sırasında kurulan inşaat şirketinin, belediye iştirakleri Metropol İmar AŞ ve ANFA’nın da ortaklığında olduğu belirlendi. “Metropol Gulf Landscaping and Construction” ismiyle, 2004’te kurulan şirkete Metropol İmar yüzde 25, ANFA ise yüzde 24 hisse ile ortak oldu. Kalan yüzde 51’lik hissenin ise Dubaili Buti Khalifa Buti Bin Darwish’e ait olduğu ortaya çıktı. ANFA’yı temsilen daha sonra Osmanlıspor’a dönüşen Ankaraspor’un eski başkanlardan olan İsmail Hilmi Gökçınar, Metropol İmar’ı temsilen de Ankaraspor’un yöneticilerinden olan Cahit Duru tam yetkili kılınırken, genel müdür olarak ise yüzde 51 hisse Dubalili iş insanına ait olmasına karşın Bülent Alan getirildi. 

Melih Gökçek Dubai de inşaat şirketi kurdu iddiası!

GÜNAL’A DEVREDİLDİ

Şirketin sermayesi ise 1 milyon 280 bin 963 dirhem şeklindeydi, bir yıl sonra sermayesi 2 milyon dirheme yükseltildi. Metropol İmar sermaye artırımı sebebiyle şirkete 60 bin dolar gönderirken, 2006’da da 38 bin 224 dolar göndermeye karar verdi. Ancak şirketteki belediye iştiraklerine ait hisseler için 2008’de satış kararı verildi. Metropol İmar adına dönemin yönetim kurulu başkanı Ali Sabit Aksoy yetkili yapıldı. Metropol İmar ve ANFA, aynı yıl toplam yüzde 49 olan hisselerini Gökçek’e yakınlığı ile bilinen iş insanı Mehmet Nazif Günal’a devretti. Değer tespitine ilişkin rapora göre; şirkete yüksek meblağlar karşılığında koltuk, masa, halı gibi lüks ofis malzemeleri, mobilya takımı, elektronik cihazlar, son model araçlar ve vinç alındı. Ayrıca şirketin, taşıt kredisi borcu bulunduğu ve halihazırda 1 milyon 157 bin 642 lira zararda olduğu belirlendi. “Şirketin merkezinin Dubai’de bulunması ve Dubai’de vergi olmaması nedeniyle herhangi bir vergi mükellefiyeti olmadığı” da raporda belirtildi.

Melih Gökçek için suç duyurusu: Ankapark zararı tazmin edilsin!


Geri Dön