28 / 03 / 2024

Melikgazi Tavlusun Sosyal Tesisleri'nin temeli atıldı!

Melikgazi Tavlusun Sosyal Tesisleri'nin temeli atıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Mahallesi´nin doğal ve tarihi mekanlar ile adeta şehrin simgesi olduğunu ancak belediyenin yeni yatırımları ile adeta yenilendiğini söyledi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Mahallesi´nin doğal ve tarihi mekanlar ile adeta şehrin simgesi olduğunu ancak belediyenin yeni yatırımları ile adeta yenilendiğini söyledi.


Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri Temel Atma törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Melikgazi Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde 24 adet sosyal ve spor tesisi ile kültür merkezini hizmete açtıklarını, ilçeyi bir uçtan diğer bir uca bu tür sosyal tesisler ile donatacaklarını söyleyerek, “Yapılacak bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Melikgazi Belediyesi olarak sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizler ne istiyorsanız biz onu yapıyoruz. Dayatmacı bir anlayış değil, biz yaptık işinize gelirse demiyoruz. Tam aksine muhtarlarımızla, mahalle sakinlerimizle sağlık camiasındaki kardeşlerimize, imamlarımızla halkımızla istişare etmek suretiyle onlardan çıkan fikirleri değerlendiriyor ve bu fikirleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, aldığımız kararlarda mahalle sakinlerinin kararları olduğu için onlarda yapılan eserleri sahipleniyor, yapılan çalışmalara teşekkür ediyor ve daha fazlasını da istiyorlar. İstesinler çünkü yapılıyor ki istiyorlar. Bulunduğumuz yerleri biz hiçbir zaman hükmetme yerleri olarak görmedik. Hizmet etme yerleri olarak gördük. İki tane büyük organize sanayisi, bir serbest bölgesi, iki tane üniversitesi, dünya çapındaki üniversiteleri sanayi ticaret şehri denilirken bu merkezleri oluşturan bir anlayışı tarihi eserleriyle, geçmişiyle ve manevi önderleriyle Melikgazi şehrimizin yüz akı bir konum ve duruma gelmiştir. Vatandaşlarımız daima her şeyin en güzelin layıktır. Biz bunları yaparken Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız, diğer ilçe belediye başkanlarımız dayanışma içerisinde yapıyoruz. Biz didişen değil dayanışma yapan bir anlayış sergiliyoruz. Bu ülkeye bir çivi çakan, bu ülke insanına hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Gecekondusu olmayan bir şehiriz. Kimsenin evini başına yıkmayan ve beddua almayan bir şehrin hizmetkarlarıyız. Kentsel dönüşümle şehrimizi modernleştirdik. 600 tane parkıyla Melikgazi olarak adeta yemyeşil, donanımlı, fonksiyonel parklarımız var. Tarihi eserlerimizi ön plana çıkaracak bir felsefenin sahibiyiz” diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkürlerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları yaparken yasaları çıkarttığı başbakanlığı döneminde gücümüzü artırdı. Adeta yetkimizi artırdı. Mazeret üretmeyeceksiniz, millete hizmet edeceksiniz dedi. Biz de bu anlayış içerisinde sizlere hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şimdi pazar yerlerini çok fonksiyonlu bir hale getirdik. Sadece Pazar yeri olarak kalmasına gönlümüz razı olmadı. Hem sosyal tesis hem pazar yeri hem öğrencilerimize derslikler, hem kadınlarımıza fitness center, hem büyüklerimize ikinci bahar evi, hem muhtarlığımıza belediye hizmetlerimize yönelik hizmetler sunan hizmet kervanı yapıyoruz. Modern, her biri donanımlı, her biri değişik hizmetlere vesile olan şuanda 26 tane pazar yerimiz var. Pazar esnafıyla barışık bir şekilde hiçbir ücret almadan onlara hizmet edip, layık olmaya çalışıyoruz. Onlarda kendilerinden alışveriş yapanlara en güzel hizmetleri ve kaliteli ürünleri sunmaya gayret ediyorlar. 7 tane okul yaptırdık. Bu bizim işimiz değildir demedik” dedi.


Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve beraberindekiler butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. Törenin ardından vatandaşlara döner dağıtıldı.




Büyük Kayseri


Geri Dön