20 / 04 / 2024

Osmangazi Yeşildağ Spor Kulübü Sosyal Tesisleri’nin temeli atıldı!

Osmangazi Yeşildağ Spor Kulübü Sosyal Tesisleri’nin temeli atıldı!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi Yeşildağ Spor Kulübü Sosyal Tesisleri’nin temelini attı.



 

Çalışmalarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi Bursa’ya modern spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’nın en eski spor kulüplerinden biri olan Küplüpınar Yeşildağ Spor Kulübü, yeni ve modern bir hizmet binasına kavuşuyor. Kulüp binası olarak kullanılan Osmangazi Belediyesi’ne ait tek katlı bina yıkılarak yeniden yapılacak. Sosyal tesis olarak da kullanılacak yeni binanın alt katında yönetim odası, lokal, üst katında ise 2 adet çok amaçlı salon, soyunma odası ve duşlar bulunacak.

“Türkiye’nin En Başarılı Belediyesiyiz”

Küplüpınar Yeşildağ Spor Kulübü Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreninde açıklamalar yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptıkları hizmetlerle Türkiye’nin en başarılı belediyesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.. Osmangazi Belediyesi olarak ilçenin en uç noktalarına hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Dündar, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda merkezden en uzaktaki mahallelerimize doğru hizmetler götürüyoruz. Bu yaptığımız hizmetlerle Türkiye’nin en başarılı belediyesi olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz” dedi. Yaptıkları hizmetlerin toplumun her kesimine hitap ettiğini ve vatandaşların daha güzel bir ortamda yaşaması için çalıştıklarını belirten Dündar, “Tarihi kimliğini koruyarak, şehrimizi yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm noktasında Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en başarılı belediyesi. Cumhurbaşkanımızın isteğiyle zemin artı 5 kat şeklinde uygulanan tek proje olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, geniş cadde ve sokaklarıyla yeni bir yaşam merkezi olarak ortaya çıktı. Yine Cumhurbaşkanımızın istediği Millet Bahçeleri’nin birini Soğanlı’da 100 dönüm üzerine kurmaya başladık. Bu yeşil alanımız da Yeşil Bursa’nın yeniden sağlanmasına büyük katkı sağlayacak” dedi.

“Projelerimiz Bursa’yı Bursa Dışına Taşıyor”

Tarih şehri Bursa’da tarihi restorasyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Dündar, “Tarihi restorasyon çalışmaları, artık temizlik ve altyapı hizmeti gibi belediyemizin rutin hizmetlerimiz arasında yer alıyor. 10 farklı noktada tarihi eser restorasyon çalışmalarımız var. Tarihi şehri ayağa kaldırırken 1326 Bursa’sını resmeden panorama müzesini inşa ettik. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Türkiye projesi olarak gündemde. Günde ortalama 3 bin ziyaretçi ağırlıyoruz. 2 aylık sürede 45 farklı ülkeden ziyaretçi geldi. Bu örnek çalışmalarla şehrimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz”  şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik konusunda da önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyleyn Başkan Dündar, “Mahallelerimizde özellikle kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın faydalanabileceği yeni merkezler ve bilgi evleri kazandırdık. Spor tesisleri konusunda Bursa’nın değerini Bursa dışına taşıyan önemli yatırımlara imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük atletizm salonunu şehrimize kazandırdık” diye konuştu.

Küplüpınar Yeşildağ Spor Kulübü’nün Bursa’nın en eski spor kulüplerinden biri olduğunu söyleyen Dündar, “Bursaspor ile yaşıt olan Yeşildağ Spor, mahalledeki gençlerimize spor ile birlikte eğitim de veren bir kulübümüz. Kulüp yöneticileri, eski binalarının yenilenmesini talep ettiler. Biz de belediyemize ait olan eski binayı yıkarak yenisini inşa ediyoruz. Buraya bir kulüp binası yapıyoruz ama burası aynı zamanda bir kültür merkezi olacak. Bu binayı çok amaçlı yapıyoruz. Gençlerimizin yanı sıra kadınlarımızın da faydalanabileceği bir merkez olacak. İnşallah 4-5 içerisinde çalışmaları tamamlayıp, açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 


Geri Dön