26 / 04 / 2024

Memur emeklisi, dul ve yetimlerin beklediği tarih belli oldu! Emeklinin temmuz ayı zam farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklisi, dul ve yetimlerin beklediği tarih belli oldu! Emeklinin temmuz ayı zam farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklisi, dur ve yetim maaşları dört gözle bekleniyor. Asgari ücret zammı ile birlikte enflasyon farkından oluşan zam farkının, 28 Temmuz Perşembe günü ödeneceği duyuruldu. İşte emeklinin zam farkı ile ilgili tüm detaylar...



2. 085 TL ZAM FARKI

Zam farkları, 1 – 5 Temmuz arasında emekli maaşlarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine yatırıldı. Temmuz ayının başında örneğin 5 bin TL zamsız emekli maaşı alan bir memur emeklisinin hesabına 2. 085 TL zam farkı yatmış olacak.

Memur, memur emeklileri ve eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş aynı zamanda aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde gerçekleşiyor. Devlet memuru olan kişiler, maaşlarını her ayın 15'inde alıyor. Memur emeklileri ile dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, iki ayda bir ya da üç ayda bir şeklinde olmak üzere üç farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bahsi geçen bu dönemlerde yapılan ödemeler ise; sicil numaralarına göre ayın 1 – 5’i arasında hesaplara yatıyor. Eski ismi SSK ve aynı zamanda Bağ - Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine aynı şekilde sicil numaralarına göre her ayın 18 – 24’ü arasında kalan yedi güne dağıtılarak ödeniyor.

BAYRAM ÖNCESİ BAŞLANMIŞTI              

Bu yıl Kurban Bayramı sebebiyle memurların maaş ödemesi tarihi öne çekilerek 8 Temmuz'da yapılmıştı. Bu şekilde memurlar bayram öncesinde % 41.69 zam ve enflasyon farkının da yüklendiği yeni zamlı maaşlarını almış oldular. İşçi, esnaf ve aynı zamanda çiftçi emekli aylıkları da % 42.35'lik TÜFE farkı eklenerek 18 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlamış oldu. Zammı henüz memur emeklileri alamadı.

Memur emeklisi, dul ve yetimlerin beklediği tarih belli oldu! Emeklinin temmuz ayı zam farkı ne zaman yatacak?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.11’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,79 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 986 Türk Lirası değerinde.

Dolarda son dakika! Dolar 18 TL oldu mu? Hemen bakın! 1 dolar ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 dolar kuru...

CarrefourSA’dan bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C’ye flaş indirim! Tükenmeden 600 TL indirimli alın

Milyonlarca vatandaşın maaşına zam! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli maaşı ne kadar oldu? Hesaplara yattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön