24 / 04 / 2024

Memur maaşlarına yapılacak zam miktarı açıklandı! En az 2571 lira hesaplara yatacak

Memur maaşlarına yapılacak zam miktarı açıklandı! En az 2571 lira hesaplara yatacak

Hükümet Temmuz ayında memurlara yapılacak zamlarla ilgili açıklama yaptı. En düşük memur maaşı 6 bin 429 lira. Artışla birlikte yeni maaş güncellemesi yapılacak. Zamlı maaşlarla ilgili gelişmelerin detayları haberimizde...



Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılması planlanan zamların ardından memurlara da Temmuz'da ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Hükümet yapılacak zam oranını yüzde 40 olarak belirledi. Asgari ücretlilere ve emekli maaşlarına da bu oran ya da buna yakın zam yapılacağı açıklanmıştı.

En düşük memur maaşı Ocak'ta yapılan zamlardan sonra 6 bin 429 liraya yükselmişti. Hükümetin açıkladığı yüzde 40 oranındaki artıştan sonra maaşa 2 bin 571 lira artış yansıyacak. Bu rakamın ilave edilmesiyle en düşük memurun alacağı aylık 9 bin lira olacak. 

Memur maaş skalasında en yüksek ücret Vali maaşları olarak gözüküyor. 29 bin 247 lira maaş alan valiler yüzde 40 zamla artış 11 bin 698 lira olacak. İki rakam toplandığında 40 bin 945 lira ediyor.

Öte yandan 2022 yılı ek bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bütçe görüşmelerinde söz alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Temmuz'da memur maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı.

Memur maaşlarına yapılacak zam miktarı açıklandı! En az 2571 lira hesaplara yatacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön