27 / 04 / 2024

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına yapılacak olan zam gündemden düşmüyor. Temmuz ayına az bir zaman kala gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. İşte detaylar!



Memur maaşlarına yapılacak olan zam enflasyon oranlarına göre belirlenecek. Milyonlarca emekli yapılacak olan zammı bekliyor. Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra gözler Haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Peki memur zammı ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak? İşte merak edilen yanıtlar…

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur Temmuz ayında haziran ayının enflasyon rakamları açıklanmasını bekliyor. Bu açıklanan orana göre emekli ve memurum maaşı belli olacak. TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon verileri yüzde 35.64 olduğu ortaya çıktı. Bu verilere göre memur ve emeklileri için yüzde 30.64’lük enflasyon farkı oluştu. Bunun üzerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7 zam da eklenince memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 37.64’lük zam öngörülüyor. Ama son ve kesin rakam için gözler temmuz ayında açıklanacak son enflasyon rakamlarıyla açıklığa kavuşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön