29 / 03 / 2024

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına yapılacak olan zam gündemden düşmüyor. Temmuz ayına az bir zaman kala gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. İşte detaylar!



Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli ve memur zammı hakkında bazı bilgiler verdi. konuştu. Kaya yaptığı açıklamada şu noktalara değindi; “Memur ve memur emeklilerinin yüzde 7 toplu sözleşme zammı var. Yüzde 7 zammın üzerine gelecek enflasyon rakamı yüzde 7’den düştükten sonra memurlara eklenecek. İşçi ve Bağ- Kur emeklilerimizin yasa gereği 1. 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı neyse emekli maaşlarına da o zam uygulanacak. Özellikle mayıs ayı sonuna baktığımızda 2.89 enflasyon gelmişti. Ben de 6 aylık enflasyonun yüzde 38-39 bandında olacağını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret konusunu TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Asgari ücret gözler Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığının yürüttüğü çalışmalara çevrilmiş durumda. Asgari ücrete yapılacak zam belirlenmesi konusunda, kurumların hazırladığı raporlar incelenerek, çalışmalarda olası artışın nasıl olabileceğine dair seçenekleri ortaya konulacak. Bunun sonucunda asgari ücrete ara zamda 6 aylık enflasyon oranında artırım, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işverenin prim yükünün hafifletilmesi üzerinde çalışılacak.

MEMUR MAAŞLARINA ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Memur maaşlarına yapılacak olan zammı temmuz ayında açıklanacak son enflasyon rakamlarıyla netliğe kavuşacak.

Otobüs biletlerinde son durum ne? Otobüs biletleri tükendi mi?

Emekli olmadan kıdem tazminatı alınabilir mi?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön