29 / 03 / 2024

Emekli olmadan kıdem tazminatı alınabilir mi?

Emekli olmadan kıdem tazminatı alınabilir mi?

Kıdem tazminatına dair işçiler pek çok soru sormaya başladı. Emekli olmadan kıdem tazminatı nasıl alınır en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte ayrıntılı cevaplar!



Kıdem tazminatı nedir? Emekli olmadan kıdem tazminatı alınabilir mi? şeklindeki sorular çalışanlar tarafından sıkça sorulmaya devam ediliyor. Kıdem tazminatı almak için kanunen yerine getirilmesi gereken bazı kurallar vardır. İşte araştırılan o kurallar…

KIDEM TAZMİNATI EMEKLİ OLMADAN ALINABİLİR Mİ?

1475 Sayılı Eski İş Kanunu’nun yürürlükteki 14. maddesi uyarınca, yaş dışındaki emeklilik koşullarını yerine getirenler SGK’dan kıdem tazminatı yazısı almak için işyerinden kıdem tazminatını talep ederek çıkış yapabilirler. Buna göre, 8 Eylül 1999 yılı ve öncesinde çalışmaya başlayanlar 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim günüyle kıdem tazminatını alabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön