18 / 04 / 2024

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu haberi dört gözle okuyun! Yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacak

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu haberi dört gözle okuyun! Yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacak

TÜİK, geçtiğimiz günlerde merak ile beklenen temmuz ayı enflasyon rakamını açıklamıştı. Bunun sonucunda ise SGK uzmanı Özgür Erdursun memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak'ta ne kadar zam yapılacağını duyurdu. İşte detaylar…



Enflasyon rakamının düşük olmasına son derece dikkat çeken Özgür Erdursun, aralık ayında TÜİK ile açıklanan rakamların bu seviyelerde çıkması durumunda yılın başında memurlara ve emeklilere gerçekleşecek  zam oranı hakkında, "Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2.37. aralık ayına kadar TÜİK enflasyonu 30 günlük bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de yüzde 15 zam(enflasyon farkı) verilir…"

TÜİK HANGİ RAKAMLA NEYİ AÇIKLADI

TÜİK, temmuz 2022 ayı ile ilgili tüketici enflasyonunu duyurdu. Verilen bilgilere göre; tüketici fiyatları temmuz ayında yüzde 2.37 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 79.6 oldu. Beklenti yıllık yüzde 80 seviyelerindeydi. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuz 2022 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 79,60, aylık yüzde 2,37 oldu. TÜFE'deki (2003 = 100) değişim 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,37, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 45,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 49,65 olarak kayıtlara geçti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,79 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 119,11 ile ulaştırma oldu.

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu haberi dört gözle okuyun! Yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.23'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,41 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1036 Türk Lirası değerinde.

Dolar hurda fiyatlarını da etkiledi! Hurda fiyatlarına zam geldi! İşte güncel 6 Ağustos 2022 hurda fiyatları

SGK’dan haber geldi! Tek tek hesaplanacak! Asgari ücrette 60 bin TL destek ödemesi yapılacak! Bunu kaçırmayın

Türkiye’nin üç büyük ilinden ekmeğe zam! İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de ekmek ne kadar oldu? İşte detaylar…

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön