29 / 03 / 2024

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklilerden oluşan milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaşlarında yüzde 13,52 puanlık fark ödemesi yapılacak.



4C kapsamındaki devlet memuru olarak hizmet edenleri ve emeklileri kapsayan maaş farklarının yatması gelen zamla elini bir nebze rahatlatmayı isteyen milyonlarca ücretli ve emekli tarafından merakla bekleniyor.

 Peki Memur v emekli maaşlarının zam farkı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödeme yapılacak? Kaç TL zam farkı ödenecek?

Yapılan yüzde 30 oranında maaş zammının ardından bir çok vatandaş, memur emekli maaş farkı ödemesinin kaç lira olacağı sorusunun yanıtını arıyor.  Zammın ardından oluşan zam farkı, milyonlarca memur ve emekli vatandaş için Ocak ayında bir ek kazanç daha anlamını taşıyor.

 Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

 Toplu sözleşme ve enflasyon farkından dolayı  meydana gelen yüzde 16,48 zamlı maaş ödemesi yapılan memurlar ve memur emeklilerine şimdi de fark ödemesi yapılacak. Buna göre bu kişiler, yüzde 13,52 puanlık fark  ödemesi alacak.

BAKANLIK AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili  bir açıklama yapılarak, toplu sözleşme ve enflasyon farkından doğan hakları olan 16,48 puanlık  alındığı belirtildi. 

Ödemeden sonra geriye kalan yüzde 13,52’lik maaş zammı miktarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu hafta yatacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön