02 / 05 / 2024

Memura 2022'de yüzde 12,5 zam yapılacak!

Memura 2022'de yüzde 12,5 zam yapılacak!

Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor.



Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor. Memurlar için yurt içi günlük miktar 8000 ve üzeri ek gösterge ile 80 liraya yükselecek. Memurun fazla mesai ücreti bu yıl 2 lira 40 kuruş olarak belirlendi. Bu ücretin %12,5 oranında arttığı öğrenildi.

A Haber'de yer alan habere göre; memur maaşlarının her geçen yıl artmasıyla birlikte memurların aldığı fazla çalışma ücreti ve yurt içi gündelik tutarında da artış oluyor.  Memurların fazla mesai ücretine 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren zam yapılacak. Yeni yılda bu ücrete %12,5 zam geleceği öğrenildi. KYK ve üniversite yurtlarında çalışan personele ayrıca ayda 90 saati geçmemek kaydıyla ek çalışma ücreti ödenecektir.

Memurların fazla mesai ücretleri yeni yılda saatte 30 kuruş artarak 2 lira 70 kuruşa çıkacak. 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne göre yeni yılda memurların fazla mesai ücretleri yüzde 12,5 oranında artacak. 2 lira 40 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 lira 70 kuruş olarak uygulanacaktır.

 

Yeni yılda bakanlıkların özel dairelerinde çalışan personel ve büro şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında çalışan şoförlere 60 saati geçmemek üzere 2,54 lira yerine 2,85 lira ödenecek. müdürlükler.

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla, yanlarında çalışan personel de yine ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 2,85 lira fazla çalışma ücreti alacak.

Memura 2022 de yüzde 12,5 zam yapılacak!

KYK PERSONELİ DE FAYDALANACAK

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile üniversitelere bağlı yurtlarda çalışan personelden, yaptıkları fazla çalışma karşılığında izin alma imkânı bulunmayanlara,ayda 90 saati geçmemek kaydıyla yurt içinde 2,70 lira ek çalışma ücreti ödenecek.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla saat başına 6,45 lira ödeme yapılacak.

Memura 2022 de yüzde 12,5 zam yapılacak!

YURTİÇİ GÜNDELİKLER

Harcırah Kanununa göre verilecek yurt içi yevmiye ve tazminat tutarları da belirlendi. Yeni yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başkan Yardımcılarına ödenecek yurt içi günlük meblağ 80,50 liradan 100 liraya çıkarılacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, generaller, amiraller, Yargıtay , Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcılığı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu başkanlarının yurt içi harcırahı 73,50 liradan 92 liraya çıkarılacak. Memurlar için yurt içi günlük miktar 8000 ve üzeri ek gösterge ile 80 liraya yükselecek. En alt kademedeki memura 62 lira ödenecek.

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekliler dikkat! 1.200 lira artış kapıda!

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön