26 / 04 / 2024

Menderes Devlet Hastanesi inşaatı yeniden başlıyor!

Menderes Devlet Hastanesi inşaatı yeniden başlıyor!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes Devlet Hastanesi için müjdeyi verdi. Yapımı tamamlanamayan inşaatın yeniden başlayacağı duyurdu.



Yüklenici firmanın mali problemleri nedeniyle inşaatına ara verilen Menderes Devlet Hastanesi'nin ikmal ihalesi gerçekleşti. 24 isteklinin teklif verdiği ihale dün Ankara'da gerçekleşti.

Gözlem Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda tamamlanamayan Menderes Devlet Hastanesi inşaatı kaldığı yerden devam edecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Menderes'imizin Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan aksama, yüklenici firmanın mali problemleri nedeniyle oluşmuştu. Firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle, fiziki ilerleme yüzde 50 seviyesinde iken mahkeme kararı ile tasfiye işlemi gerçekleşmişti. Yasal süreç nihayete erdi ve inşaatın ikmali için yeniden ihaleye çıkıldı. 24 isteklinin katıldığı ihalede değerlendirme aşamasına geçildi. Kısa süre içinde işi alan firma belli olacak ve inşaat kaldığı yerden devam edecek. Bilindiği gibi, hükümetimiz tarafından yapılan sağlık yatırımları koronavirüsle sürdürülen etkin mücadele döneminde de aralıksız olarak devam ediyor. Ülkemizin dört bir köşesinde birbiri ardına açılan modern ve son teknoloji ile donatılmış hastanelerin arasına Menderes Devlet Hastanemiz de katılacak. Menderes'imize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

13 bin 618,35 metrekare yüzölçümüne sahip bir alan üzerinde yapılan Menderes Devlet Hastanesi'nin 3.300 metrekare oturum alanına ve 17.543 m2 kapalı alana sahip olduğunu, bodrum+zemin+3 kattan oluştuğunu belirten Kaya, "Hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik olacak şekilde inşa edilecek. Hastanede 4 ameliyathane salonu, yetişkin ve çocuk yoğun bakım üniteleri bulunacak. 40 adet poliklinik odasının yer aldığı, 3 doğum salonu, 10 diyaliz ünitesinin bulunduğu hastane binası Menderes'imizin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verecek" diye konuştu.
 


Geri Dön