19 / 04 / 2024

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor!

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALTOK A.Ş. tarafından modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konutlar üretmek için 2016'da temeli atılan ve 10 Ekim 2018'de yapımı durdurulan Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALTOK A.Ş. altyapı, üst yapı, sosyal donatı alanları ile bütünleşik yaşam alanları oluşturabilmek; modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konut projeleri üretmek için 2016'da Yeni Karesi Konutları projesini inşa etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 77 bin metrekare arazi üzerine 1.334 adet konut, 12 derslikli okul, bin kişilik cami, sosyal tesis, ticaret merkezi, altyapı ve peyzaj dahil 226 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın girişimleriyle yeniden hayat bulacak.

PİYASA KOŞULLARI HASILATI ETKİLEDİ

08.02.2017 bir inşaat firması tarafından 'Arsa Payı Hasılat Paylaşımı Sözleşmesi' ile inşaat sahası yüklenici firmaya teslim edildi fakat firmanın 2018 Ağustos ayı içerisindeki döviz kurunun ani yükselişi, inşaat maliyetlerindeki artış ve inşaat sektöründeki piyasa koşullarının öngörülemeyen şekilde dalgalanmalar ile beraber satışlar beklenen düzeyde yapılmaması üzerine yüklenici firma yeterince hasılat elde edilememesini iddia ederek inşaatlar 10 Ekim 2018 tarihinde durduruldu. Yerel seçimler sonrası inşaatın devamı yönünde müteahhit firma ile yapılan görüşmelerde neticeye ulaşılamamış, yüklenici firma 5 Temmuz 2019 tarihinde sözleşmeye dayanarak şirkete ilettiği iş tasfiye talebi ile beraber tüm faaliyetlerini durdurdu.

YÜKLENİCİ FİRMA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Yüklenici firmanın talebi üzerine BALTOK A.Ş., Balıkesir 2.Sulh Hukuk Mahkemesi’nden sözleşme konusu işlerin fiziki gerçekleşme durumlarının ve taşınmazlar üzerinde yapılan inşaatların tamamlanma oranlarının bilirkişi ile tespitini istemiş, mahkemece tayin edilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda belirlenen hususlar çerçevesinde, yüklenici firma ile BALTOK arasındaki sözleşme 7 Ekim 2019 tarihinde karşılıklı olarak tazminat hakları saklı kalmak şartıyla ilk sözleşme bedeli üzerinden feshedildi.

TAMAMLAMA İHALESİ İÇİN İLANA ÇIKILDI

Projenin içinde olduğu bu duraklama döneminde çalışmalara devam edilmiş olup, ilk ihale ve sonrasında yaşanan olumsuzluklara mahal vermeyecek biçimde 4734 sayılı kanunun 19’uncu maddesine uygun anahtar teslim götürü bedel açık ihaleye çıkılacak biçimde hazırlıklar tamamlandı. Balıkesir Büyükşehir tarafından Elektronik Kamu Alımları Platformunda (EKAP) 2019/577072 İhale kayıt numarasıyla tamamlama ihalesi için ilana çıkıldı.

İHALE 16 ARALIK'TA

Yeni Karesi Konutlarının tamamlama yapım işinin Anahtar Teslimi Götürü Bedel İhalesi 16 Aralık 2019'da Avlu Sergi Salonu’nda saat 14.00’da yapılacak. Ayrıca proje alanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yol ve çevre düzenlemelerine, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarına başlanmış ve çalışmalar sürüyor.

BALTOK OFİSLERİ VATANDAŞLARI BEKLİYOR

BALTOK, konut sahibi olmayı sabırsızlıkla bekleyen malikler ile ev sahibi olmayı düşünen her vatandaşa süreç hakkında bilgi vermek için tüm ofislerinde personeli ile hazır olarak bulunuyor. Projenin 1. Etap ihalesinin ardından en kısa zamanda inşaatının tamamlanması hedeflenmekte olup, ayrıca 2. etap ile ilgili hazırlıklar sürüyor. Yeni Karesi Konutları Projesine ilişkin tüm gelişmeler, BALTOK A.Ş.’nin resmi internet sitesinde([email protected]) kamuoyunun bilgisine sunulacak.


Geri Dön