26 / 04 / 2024

Menderes Türel'den Manavgat'a hızlı tren müjdesi!

Menderes Türel'den Manavgat'a hızlı tren müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak Türkbeleni Projesi'ne Millet Kıraathanesi yapacaklarını, Sorgun’a da halka açık müthiş bir proje hazırlığı içinde olduklarını müjdeledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası MATSO üyeleri ile görüştü. Başkan Menderes Türel, MATSO üyelerine yaptığı konuşmada kendisinin de Ticaret ve Sanayi odasının içerisinden gelen bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Manavgat’ın nüfusunun birçok ilden fazla olduğunu dile getiren Türel, “Manavgat Antalya’mızın en önemli ilçelerinden bir tanesi. Bir taraftan turizm ve tarım sektörlerindeki potansiyeline baktığınızda Manavgat’ın göz ardı edilemez bir önemi var. Manavgat sadece Şelalesiyle, Side Antik Kenti, Sorgun Plajı İle Beş Konaktaki Rafting Merkeziyle, Oymapınar Barajıyla bugün yerli ve yabancı turistlerin çok önemli bir merkezi haline geldi” diye konuştu.

Manavgat tarımda marka olabilir 

Tarım alanında Manavgat’ın çok büyük potansiyeli olduğunu dile getiren Başkan Türel, “Manavgat susamımızı coğrafi işaret almak kaydıyla markalaşma yolunda çok önemli bir yere taşıdığımızda susam ithalinin de böylelikle daha da azalmasına vesile olabilecek bir kapasite artışını sağlamış olacağız. Yani Manavgat’ın sadece susamı değil. Portakalından narına, Belen Obası karpuzundan defnesine, zeytinyağına kadar Manavgat’ın aslında marka olabilecek birçok potansiyeli var. İnşallah bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Manavgat muzu üretimi ile çalışmalar sürüyor” dedi. 

Hızlı tren müjdesi 

Manavgat’a hızlı tren müjdesini de veren Başkan Türel, projenin ilçe ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Türel şu şekilde konuştu; “Çünkü hızlı tren Konya üstünden Manavgat’tan geçerek Antalya’ya ulaşacak ve bir ayağı da buradan geri istikametle Alanya’ya kadar gidecek. Ve böylelikle ithalatla ve ihracatta raylı sistemi kullanma şansı ve Anadolu’nun kültür merkezleri ile Manavgat turizmini buluşturabilecek bir fırsatı çok büyük bir kolaylıkla sağlamış olacağız. Bu tabi Manavgat’ın turizm potansiyeline de çok ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.


Türkbeleni’ne Millet Kıraathanesi, Sorgun’a plaj

Bir taraftan altyapıyı çözüyorken, diğer yandan Manavgat’ın marka projelerini yaptıklarını dile getiren Başkan Türel, “Türkbeleni Projesi’ni artık nihayete erdiriyoruz birkaç ay içerisinde. Sonbaharda hep birlikte açılışını yaparız. Biz ne zaman iyi bir şeyler yapmaya kalksak yapılan iyi işler itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bilgi kirliliği ile adeta bir itibar erozyonuna uğratılmak isteniyor. Türkbeleni Manavgat’ın adeta o müthiş manzarası ile yeni bir yaşam alanı oluyor. Ve orada sivil toplum örgütlerimizin, meslek edindirme kurslarımızın da içinde yer aldığı sosyal yaşam alanları da olacak. Ve içine yeni karar verdik millet kıraathanesini de ekliyoruz. İçinde Manavgat’a yakışan gayet güzel bir millet kıraathanesi de yer alacak. Ve orada bütün bu hizmetlerden bütün Manavgatlılar en güzel şekilde faydalanabilecek. Ve şimdi sıra Sorgun’a geliyor. Çocukluğumun da geçtiği yer. İnşallah Turizm Bakanımızla geçen hafta da konuştuk Sorgun’un tahsisi konusunda zaten bir çalışma başlatılmıştı. Ve buraya halkın kullanımına açık müthiş bir proje yapıyoruz. Tahsis işlemlerini inşallah seçimlere kadar tamamlarsak projemizi de geleceğiz burada sizlerle paylaşacağız. Diyeceğiz ki yanlışı eksiği gediği ne var bakalım hep beraber. Ama tamamen halkın kullanımına açık bir alanı Manavgatlılara yepyeni bir cazibe merkezi hem yerli hem yabancı turistlerin hizmetine sunacak şekle getireceğiz” dedi.


Geri Dön