20 / 04 / 2024

Menemen Medusa Plastik'e inşaat ruhsatı verildi!

Menemen Medusa Plastik'e inşaat ruhsatı verildi!

Plastik alanında Türkiye'nin tek İhtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi.



Plastik alanında Türkiye'nin tek İhtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi. Bölgede yatırımı bulunan 10 firma daha ruhsat almak için gün sayıyor. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB'de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlanırken enerji dağıtım şebekesinin de yıl ortasında tamamlanarak bölgenin tümüyle hizmet verir hale getirilmesi planlanıyor. 

Ruhsatlandırma konusunda Medusa Plastik'i birçok firma daha takip edecek. 

Bu firmaların yıl içinde inşaata başlamaları bekleniyor. Yakın zamanda inşaatların başlayacak olmasının heyecanını taşıdıklarını ifade eden Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, "Bölgemizi en kısa sürede ülke ekonomisine kazandırmak ve katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için an gibi çalışıyoruz. İlk ruhsatı Medusa Plastik'e verdik. Medusa Plastik ve 10'a yakın firma daha birbiri ardına en kısa sürede tesislerinin inşaatına başlayacak. 

Bölgede katılımcılara arsa satışlarında yüzde 90'a ulaşıldı. Büyük hız kazandırdığımız altyapı inşaatlarının tamamlama yatırımları yürüyen işlere paralel olarak süratle gerçekleştiriliyor" diye konuştu. Esen ayrıca Bölgede, temiz su, pis su, yağmur suyu, enerji ve telekomünikasyon, doğalgaz şebekelerinin yanı sıra Arıtma Suyu Geri Dönüşüm Şebekesi ve özellikle tamamen ayrı bir sistem olarak tesis edilecek yüksek basınçlı Yangın Suyu Şebekesi'nin de bulunacağını belirtti. Özel bir yangın koruma kararının plastik sanayinin risk analizine bağlı olarak alındığım vurgulayan Esen, Menemen Plastik İhtisas OSB'nin, içinde ayrı bir şebeke sistemiyle donatılan Türkiye'nin ilk sanayi bölgesi olacağını, bu konuda belediye ile çalışmaların başlatıldığını söyledi. 



Diyarbakır Business


Geri Dön