26 / 04 / 2024

Menemen yaşanabilir kent haline getirilecek!

Menemen yaşanabilir kent haline getirilecek!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2017’de ilçelerine yaptıkları çalışmaları Milliyet Ege’ye anlattı. Başkan Tahir Şahin, Menemen'i yaşanabilir kent haline getirmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. 



Başkan Şahin, Menemen’e bir stadyum kazandırmanın keyfini yaşadıklarını, İzmir’de stat sorunu yaşanırken, bu sorunu kendi içlerinde çözdüklerini açıkladı. Gölpark Menemen projesinin kendileri için çok önemli olduğunu da vurgu yapan Şahin, “İçinde lunaparkından tutun, halı sahasına, hayvanat bahçesine kadar her şey var. Menemen’de 170 bin nüfus var ama 380 bin ziyaretçimiz geldi. Gölpark’ı, kendi belediye çalışanlarımızla, kendi ekipmanlarımızla yaptık. İhale etmeden bir işi 10 liraya değil de, 2-3 liraya nasıl yaparız hedefiyle ilerliyoruz. Kentsel dönüşüm yolunda iyi mesafeler aldık. 2018’in ortalarına doğru plan uygulamaya geçer diye düşünüyorum. Menemen’i yaşanabilir kent haline getirmek amacımız” dedi. 

 

Ada bazında bir dönüşüm
Menemen Plastik Organize Sanayi Bölgesi’ni çok önemsediğini de sözlerinde vurgulayan Başkan Şahin, şu anda bölgede 1500 kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

 

Çalışan sayısının iki yıl içinde 8 binin üzerine çıkacağını belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bizim görünmeyen hizmetlerimiz. Yeni dönemde yeni heyecanım kentsel dönüşüm üzerinde. Teknik ekiple birlikte mesaim kentsel dönüşüm üzerinde olacak. Kentsel dönüşümü ada bazında düşünüyoruz. Balçova’da otursan, Bornova’da çalışıyor olsan buradan daha yakın. Ailemle birlikte Gümüldür’e gittim. Ardından Didim’e. Gezdik, eğlendik akşama evdeydik. Bunu başka yerde yapamazsınız. Önümüzdeki dönemde adayım. Bir dönem daha düşünüyorum. En azından kentsel dönüşüm ile ilgili planları yapıp bırakmak istiyorum.


Geri Dön