25 / 04 / 2024

Menemen'de yapımı devam eden okullar yeni döneme yetişecek!

Menemen'de yapımı devam eden okullar yeni döneme yetişecek!

İzmir Menemen'de yeni okulların yapım işinde sona yaklaşıldı. Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek yapımı tamamlanan ve bitme aşamasına gelen 5 okulu ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldı.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 14 Eylül'de başlayacak olan 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına Menemen de hazır. 


12 Haziran 2015 Cuma günü okulların kapanmasıyla hızlanan yeni okulların yapım işinde sona yaklaşıldı. Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek yapımı tamamlanan ve bitme aşamasına gelen 5 okulu ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldı. 


5 okulda 87 derslik 

Haykıran, Ahıska  TOKİ  ve Ulukent'te yapılan toplam 49 derslikli 3 okul yeni eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak. Ayrıca Ocak 2015'de teslim edilmesi gereken fakat yükleniciler tarafından zamanında yetiştirilemeyen toplamda 38 derslikli Yahşelli Ortaokulu ve Ulukent Endüstri Meslek Lisesi'nin de ikinci dönemden itibaren hizmete girmesi bekleniyor. 


Öte yandan Halide Gencer Ticaret ve Meslek Lisesi'ne hayırsever Sıdıka Güleryüz tarafından 12 derslikli ek bir bina yapımına başlandı. Bu ek derslikleri de ikinci yarıyıla yetişmesi planlanıyor.


Yahşelli'de 28 derslik hizmete giriyor 


Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Şimşek hizmete girecek okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklarını kontrol etmek amacıyla bu okulları ziyaret etti.Konu hakkında bilgi veren Şimşek, "Yahşelli okullar bölgesine yapılan ortaokulumuz Ocak 2015'de teslim edilecekti. Fakat yüklenici firma yetiştiremedi ve ikinci yarıyıla kaldı. 16 derslikten oluşan okulumuz oldukça modern bir mimariye sahip. Halide Gencer Ticaret ve Meslek Lisesi'ne hayırsever Sıdıka Güleryüz tarafından 12 derslikli ek bir bina da ikinci yarıyıla yetişiyor. Böylece bu okulumuzda da ikili eğitimden normal eğitime geçecek. Böylece normal öğretimler öğrencilerimize daha kaliteli eğitim vereceğiz"dedi.  


"Menemen'in en büyük okulu Koyundere'de" 

Koyundere'de Ahıska Türklerinin çoğunluklu yaşadığı TOKİ konutlarında 24 derslik üzerinden yapılan okulun Menemen'in fiziki şartlar açısında en büyük okulu olduğunu ifade eden Şimşek, "Gelişime açık olan bu bölgeye yapılan okulumuzda branş laboratuvarları hariç 24 derslik var. İhtiyaç halinde okulumuzu 48 dersliğe kadar çıkartabiliyoruz. Büyük bir bahçesi var. Bölgenin en 30 yıllık ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Bu yıl ilkokul ve ortaokulu hizmete alacağız. Anadolu Lisesi için çalışmalarımız devam ediyor"diye ifade etti.


"İzmir'in en iyi Endüstri Meslek Lisesi olacak" 

Ulukent'te yapımı devam eden Endüstri Meslek Lisesi'ni de ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek,"Bu okulumuz da Ocak 2015'de teslim edilecekti. Fakat aksaklıklar nedeniyle ikinci yarıyılda hizmete girecek. 24 dersliği bulunan okulumuzun modern tipte yapılmış 2 adet de atölyesi bulunuyor. Menemen Endüstri Meslek Lisesi'nden sonra ikinci Endüstri Meslek Lisemiz olacak. Burada kurulacak iyi bir ekip ile İzmir'in en iyi endüstri meslek lisesi yapabiliriz okulumuzu" dedi. 


Son olarak yine bu yıl hizmete girecek olan Ulukent Ortaokulu'nu ziyaret eden Şimşek,"Branş derslikleri hariç 16 derslikten oluşan okulumuz öğrenci kabul etmeye başlayacak. Ayrıca ana sınıfımızda olacak.Yeni tip modern bir bina"diye belirtti.  


Menemen'in Sesi İzmir


Geri Dön