28 / 03 / 2024

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi çağrısı!

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi çağrısı!

2019 yılı Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödemeleri için son tarih 2 Aralık 2019 olarak belirlendi. Meram Belediyesi de emlak vergileri ile ilgili olarak zamanınca ödeme çağrısı yaptı.



Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin, 2019 yılının ikinci taksidini ödemeleri için tarih gün 2 Aralık 2019 olarak belirlend. Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre,  30 Kasım gününün haftasonu tatiline denk gelmesinden dolayı mükellefler ödemelerini 2 Aralık 2019 günü mesai bitimine kadar yapabilecekler. Emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemeyenlerin borçlu duruma düşecekleri ve gecikme zammı ile karşılaşacakları uyarısı yapan Meram Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşların ödemelerini kolaylıkla yapabilmeleri adına veznelerin Cumartesi ve Pazar günleri de açık olacağını müjdeleyerek,  vatandaşlara vergilerini belirtilen tarihi kaçırmadan ödemeleri konusunda uyarısı yaptı. 

 ‘CEZALI DURUMA DÜŞMEMEK İÇİN SON GÜNÜ KAÇIRMAYIN!’  

 

Ödeme ile ilgili olarak Meram Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemeleri 2 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir.  Ödemelerini bu tarihe kadar gerçekleştirmeyen mükellefler, bu tarihten sonra ödenecek emlak vergileri ve işyerlerine ait çevre temizlik vergilerine kanunda belirtildiği oranda gecikme zammı ödemek mecburiyetinde kalacaklardır. Mükelleflerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler hususunda vatandaşlarımıza kolaylık sağlayabilmek amacıyla veznelerimiz haftasonu boyunca mesai saatleri içinde de çalışacaktır."

 

Mirasçılar ve ev sahipleri dikkat!


Geri Dön