28 / 03 / 2024

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.




Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı yapılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçedeki dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada dönüşümün her yönüyle gerçekleştirildiğini ifade etti.


Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dönüşüm Meram projesi Şükran, Uluırmak, Aksinne, Küçük Aymanas ve Turgutreis mahallelerinde hız kesmeden devam ediyor. Projede yer alan bölgelerin ilk etaplarında yıkım çalışmaları sona yaklaşırken, planlamalara başlanıldı. Özellikle şehrin kalbi olarak görülen Şükran Mahallesi’nde yapılan dönüşüm şehir turizmi ve sağlıklı yapılaşma adına büyük önem arz ediyor.

İNŞAAT ATIKLARI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Meram Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda Şükran Mahallesi’ndeki binaların inşaat atıkları ve moloz yığınları kum ve çakıla dönüştürülerek geri kazanımı sağlanıyor. Atıklardan elde edilen kum ve çakıllar ise bölgedeki zemine serilerek daha temiz ve düzenli alanlar oluşturuluyor. 


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yaptığı açıklamada “Hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projesi şehrin 100 yılına damga vuracak bir çalışma olacak. Şükran Mahallesi Konya'nın kalbinde yer alıyor. Burada yaptığımız dönüşümle bölge yepyeni bir kimliğe kavuşacak ve şehre değer katacak.” diye konuştu.    



Meram Belediyesi



Geri Dön