20 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararını 100 baz puan indirdi. Banka politika faizini yüzde 19'dan 18'e düşürdü. Peki bu düşüş piyasalara nasıl yansıyacak?



Milyonların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası faiz oranını 100 baz puan indirdi. Banka politika fazini yüzde 19'dan 18'e düşürdü. Peki bu düşüş piyasalara nasıl yansır? Dolar, Euro ve altın fiyatlarında son durum ne? Altın yükselir mi, düşer mi? Alım için doğru zaman ne zaman? Ekonomist Cüneyt Paksoy A Haber'de değerlendirdi.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

İşte o açıklamalardan satır başları;

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

''Piyasada genel bir beklenti vardı o ihtimali değerlendirdi Merkez Bankası. Muhtemelen önümüzdeki dönem Şahap beyin açıklamalarında yer aldığı gibi çekirdek enflasyonundaki gerilemeye bağlı olarak yılın son iki ayındaki düşüşe bağlı bir önden yüklemeli faiz adımı oldu. Bu kur tarafında bir miktar yükseliş doğal. Bundan sonra Merkez Banka'mız bu adımdan sonra çok daha proaktif ve sıkı bir şekilde takip edecek.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

DOLAR ALTIN VE EURO NASIL ETKİLENİR?

Dolar / TL'de yukarı yönlü hareketinde 8.30'lar görüldükten sonra iki tane kriter vardı etkili olan biri dolar endeksinin yükselişi ki FED'in de katkısıyla 93 civarında kalmaya devam eden bir dolar endeksi var. Artı Merkez Banka'mızın faiz indirimi ihtimalini de fiyatlamışlardı o ihtimal şu an gerçek oldu 8.65'ten 8.80'lere ulaştık. Daha önce gördüğümüz tepe seviyeler buralar.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

"YATIRIMCI İÇİN FIRSAT OLABİLİR"

Dolar / TL tarafında aslında sadece MB kararları ya da enflasyonla mücadele etkili değil birçok dinamik var. Teknik olarak 8,88-85 aşılmıyorsa bu karar sonrası en azından piyasa bunu sindirdi diyebiliriz 8.60-8-50'lere geri dönüş ihtimali verebilir ama 8.85 geçilecek olursa 9'lara doğru bir hareket olur. Bu da mevduat tarafında kalmak isteyen yatırımcı için bir fırsat da olabilir çünkü dediğimi gibi bundan sonra Merkez Bankası'nın bu adımından sonra söylemleri ve süreci yönetmesi ve yapısal reformların bu hikayenin yanına gelme hızı çok önemli olacak.

Altın tarafında da yatırımcıya iki tane strateji öngörüyoruz kısa vadeli ve orta uzun vadeli. Kısa vadeli satıcıda 490'ın altına 480-70'e geldikçe alım yönünde aylardır bunu söylüyoruz. 490'ın üzerinde de 500-530 bandında kısa vadeli satım. Dolar / TL'yi de takip etmek durumundayız.

Dolar 8.80-85'leri geçmeden gelecekse gram altında 510'lara kadar bir hareket sonrasında tekrar 500 veya altına geri çekilme olabilir. Kısa vadeli stratejimiz bu. Ama orta ve uzun vadede global ölçekte çok risk var. Bu risklere karşı portföylerde muhakkak altın bulundurulmalı. 500'ün altında kaldıkça özellikle 490-450 bandı kademeli alım fırsatı. Gram altında yukarı yönlü hareketler hep muhtemel olacak.''

Altının seyri nasıl olacak? Uzman isim tarih verdi!

Altın yatırımcılarına müjdeli haber! Altın yükselişe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön