20 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından merakla beklenen faiz kararını paylaştı. Anadolu Ajansı’nın Finans anketinde 18 ekonomistle yapılan ankette, faizlerin sabit tutulması bekleniyordu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Merkez Bankası PPK politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmasına karar verdi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Normalde 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. TCMB, aralık ayından itibaren yaptığı toplantılarda faiz oranını sabit tutma yönünde karar almıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön