18 / 04 / 2024

Merkez Bankası neden altın topluyor? Uzmanlar Merkez'in altın hamlesine ne diyor?

 Merkez Bankası neden altın topluyor? Uzmanlar Merkez'in altın hamlesine ne diyor?

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre Merkez Bankası temmuz ayında 11 ton net altın alımı yaptı. Piyasadan da altın almaya devam eden MB'nın altın rezervleri 469.3 tonla son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.



Merkez Bankası yılın ilk 7 ayında 86 ton net altın alımı yaptı dünyanın en fazla altın alan merkez bankası oldu. Gazete Durum'dan İlknur Yağumli'nin haberine göre Merkez yaptığı altın alımı ile dünyanın en fazla altın alan Merkez Bankası oldu ve rezervleri 496,3 tonla son 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Piyasa uzmanları Merkez Bankası'nın bu hamlesini "güçlenme" hamlesi olarak değerlendirerek altın stokunun yüksek olmasının MB'sının enflasyonla mücadelede elini güçlendireceğini söyledi. Piyasa analistleri Merkez Bankası'nın altın hamlesinin cari açığı artıracağını ancak uzun vadede açığı kapatmak için bir araç olarak değerlendireceğini söyledi. Altın fiyatının önümüzdeki dönemde artmasının öngörülmesi nedeniyle bir ön alma durumu da yaşanabileceğini belirtti.

"MB'nın altın hamlesinin ardında ne var?"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön