26 / 04 / 2024

Merkez Bankası resmen adım attı! Dolardan kaçıp TL'ye gidecekler aman

Merkez Bankası resmen adım attı! Dolardan kaçıp TL'ye gidecekler aman

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, uzun süredir üzerinde çalıştığı iç borçlanma senetlerine özendirme adımında önemli mesafe katetti. TL cinsinden DİBS'ler hariç diğer teminat çeşitlerinde iskonto oranları artırıldı. Bu sayede liralaşma özendirilecek.



Dolar kurundaki artışın önüne geçmek isteyen Merkez Bankası, ekonominin her kaleminde önlem almahya çalışıyor. Bankanın önlem alanı geliştirdiği noktalardan biri de devlet senetleri oldu.

YENİ UYGULAMALAR DEVREYE ALINIYOR

2022 yılı Para ve Kur Politikası metninde TCMB teminat havuzunda Türk lirası cinsi varlıkları destekleyici şekilde düzenlemeler yapılabileceği ve APİ fonlama yapısında devlet iç borçlanma senetlerinin (DİBS) teminat olarak kullanımını artırıcı adımlar atılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda ve Liralaşma Stratejisi çerçevesinde, TCMB, TL cinsi varlıkların teminat sistemindeki ağırlığının artırılmasına yönelik olarak 27 Mayıs'tan itibaren bazı uygulamaları devreye alacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön