25 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz kararı!

Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz kararı!

Dün merakla beklenen kararını açıklayan ve politika faizini yüzde 9’da tutarak, bu dönemi pas geçen Merkez Bankası hakkında, bugün yeni bir faiz açıklaması daha geldi. Peki bankanın bu yeni faiz kararı kimleri ilgilendiriyor?



Uzun süredir politika faizlerini indiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dünkü Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrası faizlere dokunmamış ve yüzde 9’da sabit tutmuştu.

Bankanın, bugün aldığı yeni kararla da, yine bir faiz uygulamasına imza attığı iddia edildi.

Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz kararı!

Buna göre banka, zorunlu karşılık tutarının üzerinde getirilen dövize yüzde 4,5 faiz verecek.

Edinilen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye’deki bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri haricinde yurt içinde tutacakları yabancı para cinsinden hesaplara yüzde 4,5 faiz verecek.

Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, bankalar yurt dışında tuttuğu dövizler için yüzde 4,3 oranında Libor faizi almaktaydı.

Daha önce banka yöneticilerinin talep etmesi üzerine çalışma yapan TCMB, yurt dışında tutulan dövizlerin yurt içine getirilmesi halinde, zorunlu karşılık tutarının üzerindeki yabancı para cinsinden hesaplara yüzde 4,5'lik bir faiz ödeyecek ve söz konusu ödeme, Türk lirası cinsinden gerçekleştirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön