19 / 04 / 2024

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 1 puanlık faiz indirimi yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yankı buldu.

Bloomberg'e konuşan yabancı kurumlar, TCMB'nin son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret bularak faiz indirimine gitmiş olabileceğini belirttiler. Ayrıca Türk lirası üzerindeki baskının önümüzdeki dönemde artacağına dair beklentilerini de dile getirdiler...

Bloomberg'e konuşan yabancı analistlerin karara ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal: Dolar/TL 'de 22 seviyesine ulaşacak!

"Oldukça şaşırtıcı bir karar. 

Ekonominin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMA) bölgesinde ekonomik görünümün bozulmaya başladığı açık ve  sadece Türkiye’de değil tüm bölgede ekonomik anlamda çok zor bir kış göreceğiz. Ama bu adım, bölgedeki diğer merkez bankalarının fiyat istikrarını sağlamak için ya faiz artırdığı ya da en azından beklemede kaldığı bir dönemde, muhtemelen Türk Lirası’ndaki zayıflığın daha da artmasına yol açacaktır.

Dolar/TL’nin yıl sonunda 22 seviyesine ulaşmasını ve enflasyonun da Ekim ayında yüzde 87 civarında tepe yapmasını bekliyoruz."

Monex Europe Döviz Masası Başkanı Simon Harvey: Döviz piyasası bu gelişmeye olumlu bakmayacak!

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, makroihtiyati tedbirler ve dışsal faktörlerin enflasyon baskılarını düşürmesine izin verirken bugünkü kararıyla yurtiçi ekonomiyi destekleme ihtiyacını vurguluyor. Fakat döviz piyasası bu gelişmeye olumlu bakmayacak ve TCMB’nin diğer enflasyonla mücadele önlemlerini test edecektir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön