26 / 04 / 2024

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı



InTouch Capital Markets Analisti Piotr Matys: Türk lirası üzerinde ağır baskı yaratacak

"Bugünkü sürpriz karar piyasa katılımcıları tarafından muhtemelen yeni ve büyük bir politika hatası olarak görülecek ve ilk piyasa reaksiyonunun da işaretini verdiği üzere, Türk lirası üzerinde ağır bir baskı yaratacaktır."

SEB Stratejisti Per Hammarlund: Türk lirası önünde engebeli yollar görünüyor

"Geçtiğimiz bir aylık süreçte rezervlerinde yaşanan yükseliş, Merkez Bankası’nı faiz indirme konusunda cesaretlendirmiş gibi duruyor. Bu yılın başlarına göre daha iyimser olan küresel ortam ve Rusya’dan gerçekleşen sermaye girişleri göz önüne alındığında, faiz indiriminin Türk lirası için ani bir güven krizi yaratması beklenmiyor. Ama enflasyonun Ekim veya Kasım'da yeniden ivme kazanmasıyla Türk lirası önünde engebeli yollar görünüyor."

Bitcoin madencilerinin kaybı 1 milyar dolardan fazla!

2022 FAST işlem limiti değişti! Peki yeni FAST limiti ne kadar oldu? Kaç TL'ye yükseldi?

2 ay sonra Bitcoin’de bir ilk!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön