20 / 05 / 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubatta 22.5 ton altın satın aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubatta 22.5 ton altın satın aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayında 22.5 ton altın daha alarak son 1 yılda toplam altın rezervi 161.2 ton oldu.



Altın varlığıyla son yıllarda ilk sıralara yerleşen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayında Çin'den sonra en fazla altın alımı yapan ikinci merkez bankası oldu. 15 aydır  ara vermeden altın alımlara devam eden Merkez Bankası söz konusu dönemde altın rezervini 204.3 ton artırarak 587.3 tona ulaştırdı. Son 12 aydaki altın alımı ise 161.2 tona ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön