26 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 228 milyon dolar azalarak 101,7 milyar dolara geriledi. Bankanın dolar üzerinden vadesi 1 yıldan az kalmış ödemeleri de bulunuyor.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, mayıs ayında, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 9,8 azalarak, 52,2 milyar ABD doları oldu.

Merkez Bankası, mayıs ayına ait uluslararası rezervler ve döviz likidite gelişmelerini açıkladı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 4,8 azalarak 101,7 milyar ABD doları düzeyine indi. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 9,8 azalarak 52,2 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 1,0 artarak 41,9 milyar ABD doları oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön