28 / 03 / 2024

Merkez Bankası dolar

Merkez Bankası dolar

Avrupa ve ABD Merkez Bankalarının aksine yüksek enflasyona karşı faiz artırmama kararlığını sürdüren son toplantısından da "faizleri sabit tutmaya" devam etti. TCMB, Türk ekonomisine ilişkin de kritik bir uyarıda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ortaya çıktı! Doları nasıl etkileyecek?

ABD ve AB Merkez Bankalarının küresel enflasyon ve resesyon beklentisi nedeniyle faiz artırmayı gündeme aldığı bugünlerde TCMB'nin de faiz konusunda atacağı adıma ilişkin anketin sonucu belli oldu.

Merkez Bankası'nın gizli dolar adımı duyanları şoke etti! Duyanların ağzı açık kaldı

Türkiye'de artan döviz kuru nedeniyle sıkışan iç piyasa ABD Merkez Bankası FED'in peş peşe fazi artrıım sinyalleri nedeniyle dipsiz bir krizin içine mi çekiliyor? Canlı yayında dile getirilen Merkez Bankası'nın gizli dolar hamlesi duyanların ağzını açıkta bıraktı.

Merkez Bankası yeni karar aldı: Dolardan alınan komisyon oranı arttı

Merkez Bankası finansal istikrarın sağlanması ve korunması adına attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bankadan son dakika açıklaması geldi. İşte döviz piyasasında dengeleri değiştirecek son adım...

Merkez Bankası yüksek dolara karşı son adımını attı! Şok dalgayı açıkladı

Dünyada artan enflasyon baskısına karşı faiz artırma yoluna giden ve bu yöndeki kararlılıklarını ısrarla vurgulan ABD ve AB Merkez Bankalarının aksine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, güçlü dolara karşı faizleri sabit tutmaya karar verdi. Karara ilişkin açıklamasında şok dalgaya işaret etti.

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 228 milyon dolar azalarak 101,7 milyar dolara geriledi. Bankanın dolar üzerinden vadesi 1 yıldan az kalmış ödemeleri de bulunuyor.

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Hükümetin aşırı yükselen enflasyon ve dolar karşısında atmayı planladığı adımı Hürriyet yazarı Hande Fırat ilk kez açıkladı. "Bir an önce yapılacak" diyen Fırat, ekonomide benimsenen "faiz sebep enflasyon sonuç" anlayışından ise geri dönüş olmadığını kaydetti.

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar rezervinde dikkat çeken düşüş! Erimenin önüne geçilemiyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini tahminler doğrultusunda yüzde 14’te sabit tuttu. Piyasada beklenti faizin sabiti tutulacağı yönündeydi. Karar açıklandıktan sonra gözler dolara çevrildi. İşte ayrıntılar...

Bomba dolar iddiası kulislerde konuşuluyor: 'Dolarınızı satın!'

Milyonlarca kişi dolar kurundaki yükselişi merakla takip ediyor. Gündeme bomba gibi düşen, firmalara 'dolarınızı satın' iddiası kulislerde konuşulmaya başladı. Neler oluyor?

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolar kuru 2 haftalık yükselişin ardında 16' TL'yi aştı. Piyasada resmi işlemin başladığı dakikalarda euro da 17,10 TL'yi geçti. Doların ani yükselişini değerlendiren uzmanlar ekonomi yönetiminin 'Şapkadan tavşan çıkarması gerektiği' ifade ediyor. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan dolar bombası! İlk kez oldu hiç kalmadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, geçtiğimiz Nisan ayının son haftasında 2 milyar 51 milyon dolar azalarak 106 milyar 865 milyon dolara geriledi. Her sene hesabında kâr yazan banka bu senenin ilk çeyreğinde 80 milyar lira zarar etti.

Doların yükselişi Mayıs'ta durmayacak! Piyasa uzmanları kritik kararı açıkladı

Küresel ekonomide salgınla başlayan bol likidite döneminin sonuna yaklaşılırken, sıkı para politikalarına geçiş sürecinin beklenenden sert olacağı endişeleriyle 20 yılın zirvesini gören dolar endeksi, birçok ülke para biriminin baskı altında kalmasına neden oldu.

Merkez Bankası dolara 2. müdahalenin miktarını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı açıklamada 3 Aralık 2021 tarihinde dövize gerçekleştirilen doğrudan satış müdahalesinin miktarının 504 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Merkez Bankası doların 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Doları olan olmayan herkes buz kesti! Şimdi bakın!

Elinde dolar olanlar, dolar alacak vatandaşlar ve yatırımcılar sık sık doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde dolar tahminini duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? Bugün 1 dolar kaç lira? İşte 17 Eylül 2023 dolar kuru...

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününü yükselişle kapattı. Bankalararası piyasalarda dolar/TL kuru 29,60 TL seviyesinden işlem gördü. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar ne kadar olacak? Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Haziran piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Banka resmen yıl sonundaki dolar beklentisini açıkladı. Buna göre dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak. Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Merkez Bankası’nda swap hariç net rezerv eksi 51,2 milyar dolar!

Yeni ekonomi yönetiminin müdahale satışlarına son vermesi ile Merkez Bankası’nın rezervlerindeki erime tersine dönerken, swap (takas) yoluyla alınmış ödünç dövizler düşüldükten sonraki net rezerv düzeyinin eksi 51,2 milyar dolar olduğu belirlendi.

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı 26 Temmuz günü açıklayanacak. Piyasalardaki meraklı bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi. Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! 

Dolarda dananın kuyruğu 21 gün sonra kopuyor! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Doları olanlar hazır olun

2023 Temmuz Fed faiz kararı 26 Temmuz günü gerçekleştirilecek. Fed faiz kararının ne olacağı merak edilirken, Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doları olanlar hazır olun...

Dolar ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz haftalarda  2023 yılı Haziran ayı piyasa katılımcıları anketini açıkladı. Buna göre dolar  ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

Merkez Bankası faiz artırırsa dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi?

Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı karara odaklandı. Faiz artışı beklenen kararın dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak ediliyor.  Peki faiz yükselirse dolar ne olur? Yükselir mi, düşer mi? İşte ayrıntılar...

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararanı açıklamak için 22 Haziran'da toplanacak. Bu kapsamda dolar kurunun seyri belli olacak. Peki, dolar ne kadar, analistler dolara ilişkin neler söylüyor? İşte detaylar...

Dolar 4 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar borcu olanlar yandınız!

Merkez Bankası, faiz toplantısını 22 Haziran günü gerçekleştirecek. Kritik gelişme öncesi uzmanlardan hemen tahminler gelmeye başladı. Doların 4 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Dolar borcu olanlar yandınız!

Merkez Bankası analistleri resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde sene sonu dolar tahmini 26,18'e çıktı. İşte detaylar...

Merkez Bankası dolar Haberi

Merkez Bankası dolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası günlerdir merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Bakanın faizleri sabit tutma kararlılığı devam ediyor. Ekonomi uzmanları bankanın, politika faizini yüzde 14’te sabit bırakacağını bekliyordu. Banka beklentileri boşa çıkarmayarak politika faizini yüzde 14'te sabit tutmaya devam etti. Banka son 6 kararında faizleri sabit tutmaya devam etti. 

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK)  piyasaların beklediği kararı açıkladı. Faiz kararını açıklayan Merkez Bankası kararından sonra ekonomist Atilla Yeşilada, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Merkez Bankası'nın kafasını devekuşu misali kuma gömmeye' devam ettiğini söyledi. Yeşilada, "TCMB devekuşu taklidi yaparken, Avrupa Merkez Bankası bazukayı ateşledi. TL'ye talip çıkmaz, şirketler Euro cinsinden borçlanmada--ticaret finansmanında dahi--zorlanacak" yorumunda bulundu.

'Faiz sebep enflasyon sonuçtur' anlayışına paralel olarak faiz artırımına direnen TCMB, geçen...