25 / 04 / 2024

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolar kuru 2 haftalık yükselişin ardında 16' TL'yi aştı. Piyasada resmi işlemin başladığı dakikalarda euro da 17,10 TL'yi geçti. Doların ani yükselişini değerlendiren uzmanlar ekonomi yönetiminin 'Şapkadan tavşan çıkarması gerektiği' ifade ediyor. İşte ayrıntılar...



Dolar endeksi dün yüzde 1'in üstünde düşmüş, çıkan süper bono söylentileriyle de 15,70'e kadar gerilemişti. Kur bu sabaha 15,97 seviyelerinden başladı. Ardından da hızla 16,00 TL'yi aştı. Dolar 16,07 TL'yi görürken euro 17,25 TL'yi geçti.

Piyasaların gözü ise 26 Mayıs Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Faiz dünyada artışını sürdürürken, TCMB'nin bu ay da faizleri sabit bırakması bekleniyor.

EKONOMİ UZMANLARI: HÜKÜMETİN ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMASI GEREKİYOR

Bloomberg'den Uğur Yılmaz; doların önümüzdeki günlerde izleyeceği dalgalı seyir karşısında hükümetin neler yapabileceğini yazdı. Yılmaz'ın yaptığ piyasa analizine göre; Türk Lirası, Merkez Bankası rezervlerindeki keskin düşüş ve alışılmışın dışında para politikası nedeniyle, ülkenin NATO müttefikleriyle yaşanan bir açmazın ortasında para birimini giderek daha fazla açıkta bırakırken, geçen yılın sonundaki düşüşten bu yana en sert düşüşü yaşadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön