19 / 04 / 2024

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolar kuru 2 haftalık yükselişin ardında 16' TL'yi aştı. Piyasada resmi işlemin başladığı dakikalarda euro da 17,10 TL'yi geçti. Doların ani yükselişini değerlendiren uzmanlar ekonomi yönetiminin 'Şapkadan tavşan çıkarması gerektiği' ifade ediyor. İşte ayrıntılar...



2022 yılı Mayıs ayı anket döneminde, katılımcıların 24 ay sonrasına ilişkin ihtimal tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde 33,17 ihtimalle yüzde 14-17,99 aralığında, yüzde 19,93 ihtimalle ise yüzde 22-25,99 aralığında artış göstereceği öngörüldü. Aynı anket döneminde nokta tahminler esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre,24 ay sonrası TÜFE enflasyonu beklentileri değerlendirildiğinde, katılımcıların yüzde 30,77’sinin beklentilerinin yüzde 14-17,99 aralığında, yüzde 25,64‘ünün beklentilerinin ise yüzde 18-21,99 aralığında olduğu gözlendi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAZİ BEKLENTİSİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde ve Mayıs ayı anket döneminde yüzde 14 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde ve Mayıs ayı anket döneminde yüzde 14 olarak gerçekleşti.

DOLAR KAÇ LİRA OLACAK?

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, Mayıs ayı anket döneminde 17,57 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Gram altında yüksek irtifa için önce fiyat kırılacak sonra da düğmeye basılacak

Motosiklet kalmadı fiyatları uçtu! İkinci el motor fiyatı yenisini geçti Honda Scooter 24 Nisan fiyat listesi

Emekli ikramiye ve memur maaş zamlarına enflasyon güncellemesi Merkez'den geldi! İşte yeni rakamlar

Bedelli askerlik ücretlerine yeni tarife! Hükümet 550 bin kişiyi ilgilendiren projeyi açıkladı

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön