20 / 04 / 2024

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolar kuru 2 haftalık yükselişin ardında 16' TL'yi aştı. Piyasada resmi işlemin başladığı dakikalarda euro da 17,10 TL'yi geçti. Doların ani yükselişini değerlendiren uzmanlar ekonomi yönetiminin 'Şapkadan tavşan çıkarması gerektiği' ifade ediyor. İşte ayrıntılar...



"TÜRKİYE'NİN PARA POLTİKASI FECİ ŞEKİLDE YANLIŞ"

Stockholm'deki SEB'de gelişen piyasalar baş stratejisti Per Hammarlund, "Lira üzerindeki baskı artıyor. Sürekli yüksek enflasyon, Türkiye ve ana ticaret ortaklarında yavaşlayan büyüme işaretleri ve feci şekilde yanlış yönlendirilmiş bir para politikası" dedi.

Hammarlund, "Bu, arka kapı müdahalelerinin ve tasarruf sahiplerini liradaki zayıflıktan koruyan devlet destekli hesapların tanıtılmasının da yardımıyla, para birimi için görece istikrarlı bir dönemi sona erdiren haftalarca süren piyasa türbülansının doruk noktasıdır. Tehlike, enflasyonun yirmi yılın en hızlı yükselişine rağmen Merkez Bankası'nın oybirliğiyle bu hafta faiz oranlarını tekrar sabit tutması beklendiği için, para biriminin daha da kırılgan hale gelmesi olabilir. Hükümetin "şapkadan bir tavşan daha" çıkarması beklenmeli" ifadelerini kullandı.

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön