25 / 04 / 2024

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.



Nisan ayında AK Parti-MHP grubu tarafından sunulan, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) toplu ulaşıma yapılan yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi, ısrar kararı olarak Meclis'ten geçti. Karar İBB Başkanı İmamoğlu'nun onayının ardından yürürlüğe girecek. Kararı, bir kez veto eden İmamoğlu'nun ikinci bir veto hakkı bulunmuyor. Ancak, İBB'nin konuyu yargıya taşıma hakkı da bulunuyor. 

Bu karardan sonra öğrenci akbil fiyatlarının kaç lira olacağı ve akbil geçiş ücret tarifesi yeniden belirlendi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön