19 / 03 / 2024

Gram altında yüksek irtifa için önce fiyat kırılacak sonra da düğmeye basılacak

Gram altında yüksek irtifa için önce fiyat kırılacak sonra da düğmeye basılacak

Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,8 artışla 945 bin 183 liraya yükseldi. Altın fiyatları beklenen zirvesine çıkmadan önce kısa bir düşüş eğilimine girecek. Altına yatrım yapmak için verileri takip edenlerin bu zaman aralığına dikkat etmeleri öneriliyor.



Altının onsu, uluslararası piyasalarda bin 852,8 dolardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 1,8 kazançla 945 bin 183 liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 15,8383 lira, satışta 15,9018 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 15,9138 lira, satışta 15,9775 lira olarak belirlemişti.

Gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürüyor. Ons altında gerileme yaşanırken dolar kurunun artması nedeniyle gram altın son bir ayın zirvesi olan 960 liraya ulaştı. Gram altının bin lira sınırını aşmasına neredeyse ramak kaldı.

Gram altında yüksek irtifa için önce fiyat kırılacak sonra da düğmeye basılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön