29 / 03 / 2024

TOKİ ucuz konut için beklenen hareketi yaptı! Son iki gün, düğmeye basılacak

TOKİ ucuz konut için beklenen hareketi yaptı! Son iki gün, düğmeye basılacak

Hükümetin Türkiye'deki konut krizine çözüm üretmesi için 30 milyar liralık kaynak ayırdığı TOKİ, merakla beklenen ucuz konut projelerini teker teker açıklamaya başladı. 509 konutluk yeni proje için 17 Haziran Cuma günü düğmeye basılacak.



Uzun süredir sektörde inşaat maliyetlerinin artması ve bu sebeple yeni konut üretiminin yavaşlaması veya hali hazırda devam eden konut projelerinin tamamlanması konut fiyatlarını yükseltti.

Hükümet TOKİ eliyle hazine arazilerini kamulaştırarak ucuz konut üretmek için harekete geçti. 

Projeler peş peşe açıklanmaya başladı. Buna istinaden Çanakkale'de vatandaşların uygun fiyat ve şartlarda ev sahibi olabilmesi için 509 konutun inşa edileceği açıklandı. TOKİ, konutlara ek olarak 25 adet de dükkan yapacak.

Çanakkale Cevatpaşa TOKİ Projesi ihalesinin daha önce 24 Mart'ta yapılacağı açıklanmıştı.

Söz konusu ihale tarihi güncellendi. TOKİ'nin web sayfasında yer alan güncel duyuruya göre, ihale son teklif verme tarih ve saati 17 Haziran 2022 11:00 olarak güncellendi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön