26 / 04 / 2024

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Hükümetin aşırı yükselen enflasyon ve dolar karşısında atmayı planladığı adımı Hürriyet yazarı Hande Fırat ilk kez açıkladı. "Bir an önce yapılacak" diyen Fırat, ekonomide benimsenen "faiz sebep enflasyon sonuç" anlayışından ise geri dönüş olmadığını kaydetti.



TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı enflasyon rakamları ekonominin Mayıs ayındaki karnesini ortaya koydu. TÜİK enflasyonu yüzde 73,50 olarak hesaplarken ENAG yıllık enflasyonu yüzde 160,76 olarak hesapladı. Artan enflasyon dolardaki artışları da beraberinde getirdi. Zincir etkisi gösteren artışlar gıda, ulaşım, akaryakıt, elektrik, doğal gaz (enerji) eğitim, sağlık gibi pek çok alanda fiyat artışlarını beraberinde getirdi.

Hükümet piyasada gün gün artan enflasyonu dizginlemek ve doları frenlemek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yıllık yüzde 73,50'ye çıkan enflasyon verisi için "Enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir" açıklamasını yaptı.

Piyasada hissedilen her ne kadar Bakan Nebati'nin açıklamasıyla benzer olmasa da hükümet psikolojik olarak enflasyonun düşme eğilimine girdiğini piyasanın da kabul etmesini istiyor. Hükümetin yüksek enflasyonun frenlemek için atacağı adımları ise Hürriyet yazarı Hande Fırat köşesine taşıdı. 

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

İşte Fırat'ın pahalı dolar ve yüksek enflasyon karşısında atılacak adımlara ilişkin verdiği bilgiler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön