19 / 04 / 2024

Merkez Bankası dolara 2. müdahalenin miktarını açıkladı!

Merkez Bankası dolara 2. müdahalenin miktarını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı açıklamada 3 Aralık 2021 tarihinde dövize gerçekleştirilen doğrudan satış müdahalesinin miktarının 504 milyon dolar olduğunu duyurdu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayının başından itibaren döviz kurlarına gerçekleştirilen doğrudan satış müdahalelerinin miktarını açıklanmayı sürdürüyor. 

Sputniknews'te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 3 Aralık 2021'de gerçekleştilen müdahalenin miktarının 504 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Merkez Bankası dolara 2. müdahalenin miktarını açıkladı!

Kurda yaşanan hareketlilik sebebiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 7 sene sonra ilk defa 1 Aralık 2021 tarihinde kura müdahale etmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen bu müdahalede 844 milyon dolar satılmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son 1 ay içinde piyasalara 5 defa müdahalede bulunmuştu. 1 Aralık tarihinden sonra 3 Aralık 2021, 10 Aralık 2021 ve 13 Aralık 2021'de müdahale gelmişti.

Merkez Bankası dolara 2. müdahalenin miktarını açıkladı!

Gerçekleştirilen müdahalenin döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle yapıldığı bildirilmişti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gerçekleştirilen müdahalelerde satış tutarını resmi olarak 15 gün sonra açıklıyor.

Merkez Bankası yeni kur rakamını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön