25 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizi yüzde 14'te sabit bırakma kararı sonrası dolar kuru 18 liraya dayandı. Bankanın kararını değerlendiren ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan olay bir yorum geldi. İşte ayrıntılar...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vererek "Gerekirse ilave tedbirler alınacağı"mesajını verdi.

Bankanın faizi yüzde 14'te sabit tutma kararı Kapaıçarşı'da anında etkisini gösterdi. Vatandaş doların daha da artacağını varsayarak döviz bürolarına hücum etti.

Bankanın faiz kararını açıkladığı dakikalarda doların alışı 17 lira 89 kuruşu satışı ise 17 lira 94 kuruşu gördü.

Merkez Bankası nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş tan bomba yorum

Merkez Bankası faiz kararını açıklarken "iyimser" ifadeler kullanmaya dikkat ederek "dezenflasyonist dönemin başlayacağını öngördüğünü" dile getirdi.

Merkez Bankasının faiz kararı ise ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından değerlendirildi. Demirtaş, bankanın rzervlerinin de eksi 54 milyar düzeyinde olduğunu söyleyerek döviz satışının istenen faydayı sağlamadığını dile getirdi.

Sosyal medyada Demirtaş'ın "algı yaptığını iddia eden" bir kullanıcının twitini alıntılayan Demirtaş, "Algini yesinler. Altin rezervleri ne durumda. Onu da anlatirmisin?" diyen kullanıya şöyle cevap verdi.

Demirtaş, "Anlatayım: Swap hariç NET rezervler EKSİ 54 Milyar dolar. Bir daha yazayım: -54 Milyar dolar. Açıklama da yapayım EKSİ demek Sıfırdan küçük demek. Anlattım. Anladın mı? 

Demirtaş Twitter'da yaptığı paylaşımları ise şu sözlerle sürdürdü:

"Merkez Bankası rezervleri tarihi düşük seviyede. Bir 10 milyar, bir 10 milyar daha satılınca ne olduğunu: Canlı canlı, Yaşayarak, Deneyimleyerek, Öğrenmiş olduk… gerçi deneyimlemeye gerek yoktu. Lise düzeyinde Ekonomi-Finans bilgisi olan ne olacağını biliyordu. Üzgünüm." açıklaması yaptı.

 Merkez Bankası nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş tan bomba yorum
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön