18 / 04 / 2024

Merkezi ısıtmada teknoloji gelişiyor!

Merkezi ısıtmada teknoloji gelişiyor!

İzmir BulvarInn Konutları'nı gezen DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Ertuna ve Vaillant Group Türkiye Ülke Müdürü Busch, DemirDöküm Maxicondense adı verilen duvar tipi yoğuşmalı kombi sistemini tanıttı




İzmir BulvarInn Konutları'na ziyarette bulunan DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ile Vaillant Group Türkiye Ülke Müdürü ve DemirDöküm CEO'su Dr Axel Busch, sitelerde kullanılan ve düşük yakıt sarfiyatı sağlayan DemirDöküm Maxicondense adı verilen duvar tipi yoğuşmalı kombi sistemini tanıttı. 


Teknik zorunluluk

Dairelere takılan kombilerin aksine siteler için tasarlanan merkezi kombi sistemini anlatan Ertuna, "Demirdöküm Maxicondense cihazlarda tek noktadan kontrolü sağlayabildiğiniz için bütün sistemi çok daha verimli halde çalıştırıp, normalde olanın daha üstünde bir tasarrufla doğalgaz tüketimini minimuma indirebiliyorsunuz" dedi.

2009'un Temmuz ayında çıkan Enerji Performansı Kanunu'yla beraber 2 bin metrekare kullanım alanı üstündeki binalarda merkezi kombi sisteminin eskiden tercihken, şu an teknik bir zorunluluk hale geldiğini anlatan DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna,  İzmir  BulvarInn Konutları'nın ısınma sistemlerinde tercihinin DemirDöküm Maxicondense'den yana olduğunu vurguladı. Kurulan merkezi kombi sisteminin kaskad olarak adlandırıldığını belirten Ertuna, "800 kilovatlık 8 adet cihaz ile 55 dairelik binayı ısıtıyoruz. Isı ihtiyacına göre her bir cihaz ayrı ayrı çalışıyor. Bu çalışma sistemi de maksimum enerji ve performans sağlıyor. Yüzde 108 kadar enerji verimliliği sağlıyor. Ancak yeni binalarda bütün kat malikleri kendi imkanlarıyla ısınma sistemi kurucağını beyan ederse o zaman merkezi sistem yapılmıyor. 2009'da kanunun çıkmasıyla artarak bu sistem kurulmaya devam ediyor. Yeni inşaatlarda bu sistemi daha fazla göreceğiz" dedi.

DemirDöküm'ün Eskişehir Bozüyük'teki Ar-Ge biriminin özel sektöre ait 140'ıncı Ar-Ge Merkezi olarak onaylanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Vaillant Group Türkiye Ülke Müdürü ve Demirdöküm CEO'su Axel Busch ise "Ar-Ge bizim gelecekteki ürünlerimizi oluşturmamız için çok önemli. Daha öncesinde Vaillant olarak ürünlerimizi Orta Avrupa'da geliştiriyorduk. DemirDöküm'ün gruba katılmasıyla beraber her geçen gün Türkiye'de Ar-Ge yapmanın önemini daha iyi anlıyoruz. Özellikle son yıllarda baktığınız zaman bütün Vaillant Group'un daha fazla Ar-Ge projelerini Türkiye'ye DemirDöküm tesislerine doğru kaydırıyoruz. Her geçen gün daha fazla Türk mühendisleri sistemin içerisine katıyoruz. Burada gördüğümüz sistem büyük kapasite ısıtma sistemi. Özellikle Türkiye'de bu tarz ısıtma sistemleri her geçen gün daha önemli hale gelecek. Daha rekabetli ürünler yapma konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön