29 / 03 / 2024

Merlin Enternatainments Turkuazoo'yu Sea Life Akvaryum yaptı!

Merlin Enternatainments Turkuazoo'yu Sea Life Akvaryum yaptı!

Türkiye'nin ilk akvaryumu Turkuazoo; Avrupa'nın en büyük dünyanın ise ikinci büyük etkinlik alanı yönetici Merlin Enternatainments tarafından satın alındı. Sea Life olarak anılan akvaryum 7 Ocak'ta açılacak...



Avrupa'nın 1 numaralı, dünyanın ise ikinci büyük ziyaretçi etkinlik alanı işletmecisi olan Merlin Entertainments Group, SEA LIFE Akvaryum markasıyla Türkiye’deki ilk yatırımını gerçekleştirdi. Turkuazoo bu satış işleminden sonra Sea Life Akvaryum olarak anılmaya başlandı. 


Bayrampaşa Forum İstanbul AVM’de düzenlenecek toplantı ile 7 Ocak 2015 günü açılacak İstanbul SEA LIFE Akvaryum, Merlin’in SEA LIFE zinciri kapsamında barındırdığı 15 binin üzerinde deniz canlısına ev sahipliği yapacak. Deniz canlıları için en uygun koşulları dünyanın en büyük okyanus tanklarından birinde sağlayacak olan İstanbul SEA LIFE Akvaryum, 83 metre uzunluğundaki Okyanus Tüneli, 270 derecelik panoramik Okyanus Odası ve 47 adet sergi tankına sahip 21 konseptli alanı ile su altı canlılarını deniz severlerle buluşturacak.


Dünyanın çeşitli noktalarında, eğitim ve eğlence anlayışını 30 yılı aşkın süredir bir çatı altında toplayan SEA LIFE, denizi ve deniz canlılarının korunmasına da büyük bir önem veriyor. Markanın en önemli kuruluşlarından SEA LIFE Trust vakfı ise dünyadaki okyanusları ve deniz yaşamını korumak ve korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için küresel çalışmalar yapıyor.


SEA LIFE, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 55 adet köpekbalığına ev sahipliği yapacak. Bu özelliği ile büyük bir köpekbalığı krallığı olacak İstanbul SEA LIFE, köpekbalığı familyasının en çok merak eden türleri olan Bowmouth, Bonnethead, Gri Yüzgeçli, Zebra, Kum Kaplanı ve Çekiçbaş köpekbalıkları başta olmak üzere birçok tür köpekbalığına ev sahipliği yapacak.


Avrupa’nın en büyük köpekbalığı ailesine yuva olacak İstanbul SEA LIFE’ın açılış gününde ise deniz canlılarını koruma görevini üstlenen Köpekbalığı Kralı Sharkus Antonius, deniz severlere köpekbalıkları başta olmak üzere deniz canlılarının özelliklerini anlatacak.


Sea Life İstanbul'da neler var?

5 milyon litre suyun altında 15.000'den fazla deniz canlısı görmeyi

Tüm dünyadan binlerce canlı çeşidini keşfedin

13 farklı çeşit ve toplamda 55'ten fazla köpekbalığını görün

İster köpekbalığı besleme seanslarımızı seyredin isterseniz köpekbalıkları ile dalın

Temalı 21 alanı ve 47 farklı akvaryumu ziyaret edin

İnteraktif dokunma havuzlarında canlılara dokunmanın ve beslemenin nasıl bir his olduğu keşfedin

14 yaşın altındaki tüm ziyaretçilerimize 18 yaş ve üzeri bir yetişkin refakat etmelidir.



Geri Dön