17 / 04 / 2024

Mersin, 2013 yılında turizm alanında gelişmeyi hedefliyor!

Mersin, 2013 yılında turizm alanında gelişmeyi hedefliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden birisi olma yönündeki hedefine gittikçe yaklaştığını belirtti




15-22 Nisan arası kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile yazılı bir açıklama yapan Başkan Macit Özcan, “Mersin, turizm açısından bütün potansiyelleri bünyesinde barındıran ender kentlerden birisi. Ancak bugüne kadar bu potansiyelin ortaya çıkması için bir girişim ve yatırım maalesef yapılmamış. Özellikle MEKİK toplantılarında, Mersin’in gelişimi ve kalkınması için ağırlık verilecek 3 önemli unsurdan birisi turizm olarak belirlenmiştir. Bu, kentimiz adına olumlu bir gelişme, çünkü bu sayede Mersin turizm alanında hak ettiği konuma ulaşacaktır.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük yatırımlarından birisi olan Atıksu Arıtma Tesisi’ni 3 yıl önce faaliyete geçirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Bu projenin hayata geçmesi ile Mersin tertemiz bir denize kavuştu. Bir sahil kenti olan Mersin’de turizm alanında belli bir noktaya gelmek için, tertemiz bir denize sahip olunması gerekiyordu ve bunu başardık.” dedi.


Turizm alanında belli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Hükümet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yerli ve yabancı turistlerin havayolu ile kentimize daha kolay ve rahat ulaşmasını sağlamak için yapımı düşünülen Uluslararası Çukurova Havaalanı 2 yıl içinde hizmete girecek. Öte yandan yine hükümet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Kazanlı-Seyhan projesi kapsamında yapılması düşünülen tatil köylerinin temelleri atıldı ve bu tesisler de en geç 2 yıl içinde hizmete girecek. Ayrıca 2 ay sonra kentimizde yapılacak olan Akdeniz Oyunları ve bu oyunlar için kentimize gelecek olan binlerce yerli ve yabancı sporcu ve turisti düşünürsek, 2013 yılı Mersin’in turizm alanında start alacağı bir yıl olarak düşünülebilir.” dedi.


Mersin’in havası ve coğrafi konumu sebebi ile de turizmde cazibe merkezi olabilecek avantajlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kentimiz, ayrıca tarihi ve kültürel bir mirasa da sahiptir. İnanç turizminin de yoğun olarak yaşandığı kentimiz, her anlamda Türkiye’nin en kapsamlı turistik kentlerinden birisi olmaya adaydır. Ayrıca yapımı tamamlanan Kongre Merkezi sayesinde kentimizde kongre turizminde bir canlılık yaşanmaktadır.” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön