28 / 03 / 2024

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....



Mersin Alaaddin Ak Camii nin yenilenme çalışmaları TBMM de!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelik sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sordu.

Çelik önergesinde "Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Karamanoğulları dönemine ait yaklaşık 700 yıldır varlığını sürdüren ALAADDİN AK CAMİİ  Adana  Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yenileme çalışması yapmak amacıyla ihale edilmiş ve yüklenici firma ile 04.06.2017 tarihinde sözleşme imzalamıştır. Yapılan bu yenileme çalışmaları sonucunda söz konusu tarihi mirasımızın tarihi dokusu zarar görmüş, aslına uygunluğu büyük oranda yitirmiş olup bu durum kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmış ve geniş yer bulmuştur." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu kapsamda 3 sorusuna yanıt aradı.

Çelik'in soruları

1 -Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması başlatılmadan önce tarihi açıdan bilimsel bir çalışma yapılmış mıdır?

2- Yüklenici firma yürüttüğü yenileme çalışmasında uzman eleman istihdam etmiş midir?

3- Yapılan bu yenileme çalışması sonucu bu tarihi mirasımızı aslından uzaklaştırıp dokusuna çeşitli tahribatlar oluşturan firma yetkililerine ve denetiminden sorumlu kamu görevlilerine yönelik soruşturmanız olacak mıdır?

 


Geri Dön