28 / 03 / 2024

Mersin Büyükşehir Meclisi Temmuz toplantısında imar konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Meclisi Temmuz toplantısında imar konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Meclis Toplantısında 40 komisyon raporu ve 14 tane idari teklif görüşüldü.



Büyükşehir Meclis toplantısına geçtiğimiz gün 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’de katıldı. Toplantıda sekiz meclis üyesi mazeret bildirerek katılmadı.

 

'HALKA VERDİGİMİZ SÖZLERİ TUTMAMIZ LAZIM’ 

Komisyon raporlarının iki numaralı gündemi olan Tarsus İlçesi’nin Kerimler Mahallesi ile Akdeniz Belediyesi’nin İhsaniye Mahallesi arasındaki iki kilo metrelik yolun bakım, onarım ve asfaltının yapılabilmesi için Büyükşehir yol hizmet ağına alınmasının görüşülmesi kararına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tepki gösterdi. Burhanettin Kocamaz, bu yol bakım çalışmaları yerine halka verdikleri sözleri tutmalarının öncelikleri olduğunu söyledi. Bu yolların daha sonra da yapılacağını söyleyen Kocamaz, bunlara ayıracakları bütçe ile yolu olmayan köylere yol yapılmasının daha doğru olacağını ve bu tür raporların bir daha meclis gündemine gelmemesini istedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 347 Meclis Karar Numarası ile yürürlüğe giren Belediye Zabita Tembihnamesi’nin bu günkü koşullarda yeniden güncellenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi tartışıldı. HDP Meclis Üyesi Musa Güler, bu kararın köyleri de kapsadığını ve bu kararnamede ateş veya tandır yakılmamsının da yasak olduğunu hatırlatarak bu konunun nasıl çözüleceğinin sordu.  Salonda bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bir üyesi de gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve bu şekilde kabul edildiğini söyledi. 

 

Erdemli’nin Türbe Mahallesi’nde yapılması planlanan otogar kararı görüşülürken AKP Erdemli Meclis Üyesi Celil İbrahim Ersin buraya otogar yapılması halinde otobüslerin otogara girmesinin çok zor olacağını ve kentte sıkıntılar doğuracağını dile getirdi. Ersin, otogarın orya yapılması halinde otogara gidecek otobüslerin yedi tane kavşağı geçmek zorunda kalacağını ve trafiği olumsuz etkileyeceğini söylemesi üzerine Burhanettin Kocamaz, “Erdemli’nin İmar Planını alt üst ettiniz keşke zamanında bunlara dikkat etseydiniz ve İmar Planlarınızı ikide bir değiştirmeseydiniz” diye cevap verdi. 

 

HDP NEDEN YOK TARTIŞMASI 

06-09 Ekim tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılacak olan 2. Uluslararası Mersin Maratonu ‘na katılacak 17 kişilik heyetin söz konusu tarihlerde izinli sayılması ve masraflarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması için teklif edilen rapora ilave ekleyen Burhanettin Kocamaz, “Madem bu kadar çok kişi gidiyor. MHP ' den 2, CHP ve AKP ' den birer meclis üyesi de yer alsın.” dedi. Bunun üzerine HDP’ li Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Kocamaz' a HDP neden yok diye itiraz etti. Burhanettin Kocamaz da bu tür etkinliklerde zaman zaman HDP'nin de yer aldığını ve HDP' nin yer alması durumunda diğer partilerden daha çok üyenin gelmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Fazıl Türk bunun üzerine bir temsiliyet olduğunu ve HDP’li bir meclis üyesinin de eyer alması gerektiğini dile getirdi.

Ardından bu konunun komisyonda görüşülmesi kararına varıldı.

 

MEHMET TÜRE SÖZ HAKKI İSTEDİ 

Burhanettin Kocamaz, Komisyon Raporlarının ve İdari Tekliflerinin oylamasının ardından birleşimi kapatmadan önce 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin söz hakkı istemesi üzerine Türe’ye konuşması için söz verdi.

 

‘İDAM EDİLSİNLER’ 

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılana darbe girişimini şiddetle kınadığını belirten Başkan Mehmet Türe, 20 yaşındaki Mehmetçiğin onlardan ayıklanmasını ve gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra bu darbecilerin ve bunlar gibi vatan hainlerinin dam cezasına çarptırılmaları gerektiğini ifade etti.

 

Göz altına alınma sürecini anlatan Türe, “ 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün yaptığı darbe girişimi ile ilgili olarak ulusal basında benim hakkımda bir haber çıktı. Bunun ardından Anamur Cumhuriyet Savcılığı tarafından tanık olarak ifadeye çağrıldım. Ve daha sonra mahkemeye sevk edildim. Orada da her şeyi anlattım ve daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldım.” dedi.

 

BURHANETTİN KOCAMAZ VE ANAMUR’ TEŞEKKÜR ETTİ 

Evinde ve makamında yapılan aramalar sonucunda makamında birkaç. Festival ve fuara ait CD evinde ise bir tane üç hilal bayrak, 3 tane Türk bayrağı ve üç tane de Kur’an-ı Kerim’in bulunduğunu aktaran Türe, bu süreçte desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur halkına teşekkür etti.


Mersin İmece


Geri Dön